Wizard

Με την ασημένια ρόμπα της που υποδηλώνει το επίπεδό της, μία elf κλείνει τα μάτια της, για να αποκλείσει τους περισπασμούς του πεδίου της μάχης και ξεκινάει το ήσυχο άσμα της. Με δάχτυλα που «πλέκουν» μπροστά της, ολοκληρώνει το ξόρκι της και ξεκινά μια μικρή φωτιά μπροστά από τις γραμμές του εχθρού, η οποία μετατρέπεται σε πυρκαγιά που καταπίνει τους στρατιώτες.

Ελέγχοντας και επανελέγχοντας το έργο του, ένας άνθρωπος χαράσσει έναν περίπλοκο μαγικό κύκλο με κιμωλία στο πέτρινο πάτωμα, στη συνέχεια ψεκάζει κονιορτοποιημένο σίδερο κατά μήκος κάθε γραμμής και καμπύλης. Όταν ο κύκλος είναι πλήρης, λέει ένα μεγάλο ξόρκι. Μια τρύπα ανοίγει στο διάστημα μέσα στον κύκλο, φέρνοντας μία μυρωδιά θείου από τον απόκοσμο.

Όταν βρεθεί σε μια διασταύρωση μπουντρουμιών, ένα gnome πετάει μια χούφτα μικρά κόκαλα χαραγμένα με μυστικά σύμβολα, λέγοντας μερικά λόγια δύναμης πάνω τους. Κλείνοντας τα μάτια του για να δει τα οράματα πιο καθαρά, γνέφει αργά, ανοίγει τα μάτια του και δείχνει το πέρασμα στα αριστερά του.

Οι wizards είναι ανώτατοι χρήστες μαγείας, που ορίζονται και ενώνονται ως τάξη από τα ξόρκια που κάνουν. Με βάση τη λεπτή φύση της μαγείας που διαπερνά το σύμπαν, οι wizards ρίχνουν ξόρκια καυτής φωτιάς, φωτεινών κεραυνών, οφθαλμαπάτης και ελέγχου του μυαλού. Η μαγεία τους εξορίζει τέρατα από άλλες διαστάσεις πίσω από εκεί που ήρθαν, βλέπει το μέλλον ή μετατρέπει τους σκοτωμένους εχθρούς σε ζόμπι. Τα πιο δυνατά ξόρκια τους μετατρέπουν μια ουσία σε άλλη, καλούν μετεωρίτες από τον ουρανό ή ανοίγουν πύλες σε άλλους κόσμους.

Λόγιοι του Arcane

Άγρια και αινιγματική, ποικίλη σε μορφή και λειτουργία, η δύναμη της μαγείας προσελκύει τους μαθητές που επιδιώκουν να κυριαρχήσουν τα μυστήρια της. Μερικοί φιλοδοξούν να γίνουν όπως οι θεοί, διαμορφώνοντας την ίδια την πραγματικότητα. Αν και ένα τυπικό ξόρκι απαιτεί απλώς την έκφραση κάποιων περίεργων λέξεων, κάποιων φευγαλέων χειρονομιών ή και μερικές φορές ένα σύνολο εξωτικών υλικών, όλα αυτά δεν είναι ούτε ένα μικρό δείγμα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει ο wizard μετά από χρόνια μαθητείας και αμέτρητες ώρες μελέτης.

Οι wizards ζουν και πεθαίνουν με τα ξόρκια τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Μαθαίνουν νέα ξόρκια καθώς πειραματίζονται και αποκτούν εμπειρία. Μπορούν επίσης να τα μάθουν από άλλους wizards, από αρχαίους τόμους ή επιγραφές και από αρχαία πλάσματα (όπως οι fey) που είναι γεμάτα μαγεία.

Η Γοητεία της Γνώσης

Οι ζωές των wizards είναι σπάνια κοσμικές. Το περισσότερο που μπορεί να πλησιάσει ένας wizard τη συνηθισμένη ζωή είναι αν εργάζεται ως ένας σοφός ή λέκτορας σε μια βιβλιοθήκη ή πανεπιστήμιο, διδάσκοντας σε άλλους τα μυστικά του πολυσύμπαντος. Άλλοι wizards πωλούν τις υπηρεσίες τους ως θεολόγοι, υπηρετούν σε στρατιωτικές δυνάμεις ή επιδιώκουν να ζήσουν σαν εγκληματίες ή και σαν κυρίαρχοι.

Αλλά η γοητεία της γνώσης και της εξουσίας καλεί ακόμα και τους πιο έγκλειστους wizards από την ασφάλεια των βιβλιοθηκών και των εργαστηρίων τους, σε ετοιμόρροπα ερείπια και χαμένες πόλεις. Οι περισσότεροι wizards πιστεύουν ότι οι ομόλογοι τους στους αρχαίους πολιτισμούς γνώριζαν μυστικά της μαγείας που έχουν χαθεί μέσα στους αιώνες και η ανακάλυψη αυτών των μυστικών θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το δρόμο προς μια δύναμη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε μαγεία διαθέσιμη στην παρούσα εποχή.

Quick Build

Μπορείς να φτιάξεις έναν Wizard γρήγορα ακολουθώντας τις εξής συμβουλές.

Πρώτον, το Intelligence πρέπει να είναι το μεγαλύτερο σου ability score και αμέσως μετά το Constitution ή το Dexterity. Αν σκοπεύεις να αποφοιτήσεις από το School of Enchantment, κάνε το Charisma το δεύτερο μεγαλύτερο ability score σου. Ακόμη, επίλεξε το sage για backround σου.

Τέλος για Cantrips διάλεξε τα mage hand, light, και ray of frost. Για 1ου level ξόρκια επίλεξε τα burning hands, charm person, feather fall, mage armor. magic missile και sleep.

Class Features

Σαν Wizard αποκτάς τις ακόλουθες ιδιότητες.

Hit Points
Hit Dice: 1d6 για κάθε wizard level
Hit Points στο 1ο level: 6 + το Constitution modifier σου
Hit Points σε μεγαλύτερα levels: 1d6 (εναλλακτικά 4) + το Constitution modifier σου

Proficiencies

Armor: Καμία
Weapons: Στιλέτα (daggers), βελάκια (darts), σφεντόνες (slings), ξύλινα μπαστούνια (quarterstaffs), ελαφριές βαλλίστρες (light crossbows)
Tools: Κανένα
Saving Throws: Intelligence, Wisdom
Skills: Επιλέγεις δυο από τα εξής: Arcana, History, Insight, Investigation, Medicine και Religion

Equipment

Ξεκινάς με τον ακόλουθο εξοπλισμό, στον οποίο προστίθεται ο εξοπλισμός από το backround που θα διαλέξεις.

  • (a) ένα quarterstaff, ή (b) ένα dagger
  • (a) ένα πουγκί με συστατικά για ξόρκια (component pouch), ή (b) ένα arcane focus
  • (a) ένα scholar’s pack, ή (b) ένα explorer’s pack
  • Ένα βιβλίο ξορκιών (spellbook)

 

Παρακάτω είναι ο πίνακας εξέλιξης της Κλάσης:

Wizard LevelProficiency BonusFeaturesCantrips Known1st2nd3rd4th5th6th7th8th9th
1st+2Spellcasting, Arcane Recovery32- - -- - -- - -- - -- - -- - -- - -- - -
2nd+2Arcane Tradition33- - -- - -- - -- - -- - -- - -- - -- - -
3rd+2- - -342- - -- - -- - -- - -- - -- - -- - -
4th+2Ability Score Improvement443- - -- - -- - -- - -- - -- - -- - -
5th+3- - -4432- - -- - -- - -- - -- - -- - -
6th+3Arcane Tradition feature4433- - -- - -- - -- - -- - -- - -
7th+3- - -44331- - -- - -- - -- - -- - -
8th+3Ability Score Improvement44332- - -- - -- - -- - -- - -
9th+4- - -443331- - -- - -- - -- - -
10th+4Arcane Tradition feature543332- - -- - -- - -- - -
11th+4- - -5433321- - -- - -- - -
12th+4Ability Score Improvement5433321- - -- - -- - -
13th+5- - -54333211- - -- - -
14th+5Arcane Tradition feature54333211- - -- - -
15th+5- - -543332111- - -
16th+5Ability Score Improvement543332111- - -
17th+6- - -5433321111
18th+6Spell Mastery5433331111
19th+6Ability Score Improvement5433332111
20th+6Signature Spell5433332211

Δες τις υπόλοιπες Κλάσεις

Το Wizard Class θα το βρεις στη σελίδα 112 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή..
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.