Warlock

Με έναν pseudodragon κουλουριασμένο στον ώμο του, ένα νεαρό ξωτικό με χρυσό μανδύα χαμογελάει ζεστά, υφαίνοντας ένα μαγικό ξόρκι με μελιστάλαχτα λόγια που “γονατίζει” τους φρουρούς του παλατιού στην θέληση του.

Καθώς οι φλόγες έρχονται σε ζωή μέσα στα χέρια της, μια ρυτιδιασμένη γυναίκα ψιθυρίζει το μυστικό όνομα του δαιμονικού της προστάτη, εμφυσώντας το ξόρκι της με σατανική μαγεία.

Μετακινώντας το βλέμμα του ανάμεσα  σε έναν χαλασμένο τόμο και στην περίεργη ευθυγράμμιση των αστεριών από πάνω, ένα πανικόβλητο tiefling κραυγάζει την μυστική τελετουργία η οποία θα ανοίξει μια πόρτα σε έναν απόμακρο κόσμο.

Οι War#LOCKs είναι κυνηγοί της γνώσης η οποία βρίσκεται κρυμμένη στο πέπλο του πολυσύμπαντος. Μέσω συμφωνιών που γίνονται με μυστήρια πλάσματα υπερφυσικής δύναμης, οι War#LOCKs ξεκλειδώνουν μαγικά αποτελέσματα διακριτικά αλλά και φαντασμαγορικά. Ρουφώντας την αρχαία γνώση όντων όπως είναι οι ευγενείς Fey, οι δαίμονες, οι διάβολοι, οι γριές μάγισσες (hags) και οι εξωγήινοι από το Far Realm, οι war#LOCKs συναρμολογούν μαζί τα απόκρυφα μυστικά για να ενισχύσουν την δική τους δύναμη.

Ορκισμένοι και Οφειλέτες

Ένας war#LOCK ορίζεται από ένα σύμφωνο με μια άλλη οντότητα. Μερικές φορές η σχέση μεταξύ του war#LOCK και του προστάτη είναι σαν αυτή ενός κληρικού και μιας θεότητας, αν και τα όντα που δρουν ως προστάτες για τους war#LOCKs δεν είναι θεοί. Ένας war#LOCK μπορεί να ακολουθήσει μια λατρεία αφιερωμένη σε έναν demon prince, έναν archdevil ή μια εντελώς ξένη οντότητα, υπάρξεις που δεν δοξάζονται συνήθως από κληρικούς. Πιο συχνά, όμως, η συμφωνία είναι παρόμοια με εκείνη μεταξύ ενός δασκάλου και ενός μαθητευόμενου. Ο war#LOCK μαθαίνει και μεγαλώνει σε δύναμη, με κόστος τις περιστασιακές υπηρεσίες που εκτελεί για λογαριασμό του προστάτη.

Η μαγεία που απονέμεται σε έναν war#LOCK κυμαίνεται από μικρές αλλά διαρκείς αλλαγές στη φύση του war#LOCK (όπως η ικανότητα να βλέπει στο σκοτάδι ή να διαβάζει οποιαδήποτε γλώσσα) για να έχει πρόσβαση σε ισχυρά ξόρκια. Σε αντίθεση με τους βιβλιοφάγους wizards, οι war#LOCKs ενισχύουν τη μαγεία τους με δεξιότητες που αποκτούν σε μάχη σώμα με σώμα. Νιώθουν άνετοι σε ελαφριά πανοπλία και ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν απλά όπλα.

Υποταγμένοι στα μυστικά

Οι war#LOCKs οδηγούνται από μια άσβεστη δίψα για γνώση και δύναμη, η οποία τους αναγκάζει να συνάψουν συμφωνίες προκειμένου να διαμορφώσουν τη ζωή τους και την μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Οι ιστορίες των war#LOCKs στις οποίες  δεσμεύουν τους εαυτούς τους με δαίμονες είναι ευρέως γνωστές. Πολλοί war#LOCKs, όμως, εξυπηρετούν προστάτες που δεν είναι δαιμονικοί. Μερικές φορές ένας ταξιδιώτης στην ερημιά τυχαία βρίσκει έναν παράξενα όμορφο πύργο, συναντά τον Άρχοντα ή την Αρχόντισσα του, και ωθείται σε ένα σύμφωνο χωρίς να το γνωρίζει πλήρως. Και μερικές φορές, ενώ παραβιάζει τόμους απαγορευμένης γνώσης, το μυαλό του, λαμπρό, αλλά διεστραμμένο, ανοίγει σε ορίζοντες πέρα ​​από τον υλικό κόσμο, προς τα ξένα όντα που κατοικούν στο εξωτερικό κενό.

Μόλις γίνει ένα σύμφωνο, η δίψα ενός war#LOCK για γνώση και εξουσία δεν μπορεί να σβήσει με απλή μελέτη και έρευνα. Κανείς δεν κάνει σύμφωνο με έναν τόσο ισχυρό προστάτη εάν δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την αποκτηθείσα δύναμη. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των war#LOCKs έχουν περάσει τις ζωές τους για την επίτευξη των στόχων τους, κάτι που συνήθως σημαίνει κάποιο είδος περιπέτειας. Επιπλέον, οι απαιτήσεις των προστάτιδων τους οδηγούν ολοταχώς προς την επόμενη περιπέτεια.

Quick Build

Μπορείς να φτιάξεις έναν War#LOCK γρήγορα ακολουθώντας τις εξής συμβουλές.

Πρώτον, το Charisma πρέπει να είναι το μεγαλύτερο σου ability score και αμέσως μετά το Constitution. Δεύτερον, επίλεξε το charlatan για backround σου.Τρίτον για Cantrips διάλεξε τα eldritch blast, και chill touch. Για 1ου level ξόρκια επίλεξε τα ray of sickness και witch bolt.

Class Features

Σαν War#LOCK αποκτάς τις ακόλουθες ιδιότητες.

Hit Points
Hit Dice: 1d8 για κάθε war#LOCK level
Hit Points στο 1ο level: 8 + το Constitution modifier σου
Hit Points σε μεγαλύτερα levels: 1d8 (εναλλακτικά 5) + το Constitution modifier σου

Proficiencies

Armor: Ελαφριά πανοπλία (light armor)
Weapons: Απλά όπλα (simple weapons)
Tools: Κανένα
Saving Throws: Wisdom, Charisma
Skills: Επιλέγεις δυο από τα εξής: Arcana, Deception, History, Intimidation, Investigation, Nature και Religion

Equipment

Ξεκινάς με τον ακόλουθο εξοπλισμό, στον οποίο προστίθεται ο εξοπλισμός από το backround που θα διαλέξεις.

  • (a) μια ελαφριά βαλλίστρα (light crossbow) με 20 βέλη, ή (b) ένα απλό όπλο (simple weapon)
  • (a) ένα πουγκί με συστατικά για ξόρκια (component pouch), ή (b) ένα arcane focus
  • (a) ένα scholar’s pack ή (b) ένα dungeoneer’s pack
  • Δερμάτινη πανοπλία (leather armor), οποιοδήποτε απλό όπλο (simple weapon) και δυο στιλέτα (daggers)

 

Παρακάτω είναι ο πίνακας εξέλιξης της Κλάσης:

War#LOCK
Level
Proficiency
Bonus
FeaturesCantrips
Known
Spells KnownSpell SlotsSlot LevelInvocations Known
1st+2Otherworldly Patron, Pact Magic3221st- - -
2nd+2Eldritch Invocations3331st2
3rd+2Pact Boon3442nd2
4th+2Ability Score Improvement4542nd2
5th+3- - -4643rd3
6th+3Otherworldly Patron feature4743rd3
7th+3- - -4844th4
8th+3Ability Score Improvement4944th4
9th+4- - -41045th5
10th+4Otherworldly Patron feature51145th5
11th+4Mystic Arcanum (6th level)51245th5
12th+4Ability Score Improvement51245th6
13th+5Mystic Arcanum (7th level)51345th6
14th+5Otherworldly Patron feature51345th6
15th+5Mystic Arcanum (8th level)51445th7
16th+5Ability Score Improvement51445th7
17th+6Mystic Arcanum (9th level)51545th7
18th+6- - -51545th8
19th+6Ability Score Improvement51545th8
20th+6Eldritch Master51545th8

Δες τις υπόλοιπες Κλάσεις

Το War#LOCK Class θα το βρεις στη σελίδα 105 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή..
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.