Tiefling

Να σε υποδέχονται με βλέμματα και ψιθύρους, να υποφέρεις από βία και προσβολές στο δρόμο, να βλέπεις τη δυσπιστία και τον φόβο στα μάτια όλων: αυτή είναι η καθημερινότητα ενός Tiefling. Όμως, οι Tieflings γνωρίζουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πριν από γενιές αναμείχθηκε η ουσία του Asmodeus -άρχοντα των Nine Hells- στο αίμα τους. Η εμφάνισή τους και η φύση τους δεν είναι δικό τους λάθος, αλλά το αποτέλεσμα μιας αρχαίας αμαρτίας, για την οποία αυτοί, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους θα λογοδοτούν πάντα.

Καταχθόνια γενιά

Οι Tieflings προέρχονται από την ανθρώπινη φυλή και με την ευρύτερη δυνατή έννοια εξακολουθούν να είναι ανθρωπόμορφοι. Ωστόσο, η διαβολική ανάμειξή τους έδωσε καθαρό αντίκτυπο στην εμφάνισή τους. Οι Tieflings έχουν μεγάλα κέρατα που παίρνουν οποιαδήποτε μορφή όπως: στριφογυριστά κέρατα σαν ένα κριάρι, ίσια και ψηλά όπως μια γαζέλα αλλά και τοξοειδή ανοδικά σαν τις αντιλόπες. Έχουν παχιές ουρές  μήκους ενός έως ενάμιση μέτρου (4-5 feet) που μαστιγώνουν ή κουλουριαζονται γύρω από τα πόδια τους όταν αναστατώνονται ή είναι νευρικοί. Οι κυνόδοντες τους είναι έντονα κοφτεροί και τα μάτια τους είναι σε συμπαγή χρώματα – μαύρα, κόκκινα, άσπρα, ασημί ή χρυσά χωρίς ορατό ασπράδι ή κόρη. Οι αποχρώσεις του δέρματος τους καλύπτουν όλο το φάσμα του ανθρώπινου χρωματισμού, αλλά περιλαμβάνουν και διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου χρώματος. Τα μαλλιά τους, που συνήθως πέφτουν πίσω από τα κέρατά τους, είναι κατά βάσιν σκούρα, σε μαύρη ή καφέ απόχρωση.

Αυτοδύναμοι και καχύποπτοι

Οι Tieflings υφίστανται σε μικρές μειονότητες που βρίσκονται κυρίως σε ανθρώπινες πόλεις ή χωριά, συχνά στις πιο κακόφημες γειτονιές αυτών των τόπων, όπου μεγαλώνουν για να είναι απατεώνες, κλέφτες ή εγκληματίες. Μερικές φορές ζουν μεταξύ άλλων μειονοτικών πληθυσμών όπου αντιμετωπίζονται με περισσότερο σεβασμό..

Μην έχοντας μια πατρίδα, οι Tieflings γνωρίζουν ότι πρέπει να βρούν το δικό τους μονοπάτι  στον κόσμο και ότι πρέπει να είναι ισχυροί για να επιβιώσουν. Δεν εμπιστεύονται γρήγορα όποιον ισχυρίζεται ότι είναι φίλος, αλλά όταν οι σύντροφοι τους αποδεικνύουν ότι τους εμπιστεύονται, οι Τieflings μαθαίνουν να ανταποδίδουν την ίδια εμπιστοσύνη σε αυτούς.

Και όταν ένας ή μια Τiefling δείχνει σε κάποιον την αφοσίωση του, είναι ένας σταθερός φίλος ή σύμμαχος για πάντα.

Αμοιβαία δυσπιστία

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι καχύποπτοι για Τieflings, υποθέτοντας ότι η κακή τους κληρονομιά έχει αφήσει το σημάδι της στην προσωπικότητα και την ηθική τους, όχι μόνο την εμφάνισή τους. Οι καταστηματάρχες παρακολουθούν στενά τα αγαθά τους όταν εισέρχονται στα καταστήματα τους, η πόλη πάντα θα παρακολουθεί, κάποιος μπορεί να τους ακολουθεί για λίγο ενώ οι δημαγωγοί κατηγορούν τους Τieflings για παράξενα γεγονότα στην πόλη.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι το γεναιολογικό δέντρο των Τiefling δεν επηρεάζει την προσωπικότητά τους σε μεγάλο βαθμό. Τα χρόνια αντιμετώπισης τους με δυσπιστία αφήνουν το σημάδι τους στους περισσότερες Τieflings και αυτοί απαντούν με διαφορετικούς τρόπους.

Κάποιοι επιλέγουν να ζήσουν επαληθεύοντας το κακό στερεότυπο, ενώ άλλοι είναι ενάρετοι. Οι περισσότεροι απλά γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι τους αντιμετωπίζουν. Μετά από την συνεχή αντιμετώπιση αυτής της δυσπιστίας σε όλη τη ζωή τους, οι Τieflings συχνά αναπτύσσουν τη δυνατότητα να ξεπερνούν τις προκαταλήψεις μέσω της γοητείας τους (charm) ή του εκφοβισμού (intimidation).

 

Tiefling Traits

Οι Tieflings μοιράζονται κάποια συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά λόγω της καταχθόνιας καταγωγής τους.

Ability Score Increase. Το Intelligence score σου αυξάνεται κατα 1 και το Charisma score σου αυξανεται κατα 2.

Age. Οι Tieflings ενηλικιώνονται στην ίδια ηλικία με τους humans αλλά ζουν μερικά χρόνια περισσότερο.

Alignment. Οι Tieflings μπορεί να μην έχουν μια έμφυτη τάση στο να είναι evil, αλλά πολλοί από αυτούς καταλήγουν εκεί. Κακοί ή όχι, η ανεξάρτητη φύση τους ωθεί πολλά Tieflings σε chaotic alignment.

Size. Οι Tieflings έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος και σωματοδομή με τους humans. Το μέγεθος σου είναι Medium.

Speed. Η βασική ταχύτητα που κινείσαι είναι 30 feet.

Darkvision. Χάρη στην καταχθόνια κληρονομιά σου, έχεις ανώτερη όραση σε απόλυτο σκοτάδι και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορείς να δεις σε χαμηλό φωτισμό έως και 60 feet σαν να ήταν εντονος φωτισμός και σε απόλυτο σκοτάδι σα να ήταν χαμηλός φωτισμός. Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις χρώματα στο σκοτάδι παρά μόνο αποχρώσεις του γκρι.

Hellish Resistance. Έχεις αντίσταση σε fire damage.

Infernal Legacy. Γνωρίζεις το ξόρκι thaumaturgy (*)(cantrip).

Μόλις φτάσεις το 3ο level μπορείς να καστάρεις το ξόρκι hellish rebuke μια φορά την ημέρα σαν ξόρκι 2ου βαθμού.

Μόλις φτάσεις το 5ο level μπορείς επίσης να καστάρεις το ξόρκι darkness μια φορά την ημέρα.

Το Charisma είναι το spellcasting ability για να κάνεις αυτά τα ξόρκια.

Languages. Μπορείς να μιλήσεις, διαβάσεις και να γράψεις την Κοινή Γλώσσα και την Infernal (*) (Η γλώσσα των Devils).

Δες τις υπόλοιπες Φυλές

Το Tiefling Race θα το βρεις στη σελίδα 42 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανά πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.