Λογαριασμός Μέλους

Back to Top

The Malady project: Ανατριχιαστικές Ασθένειες για Σαδιστές Dungeon Masters

“Επειδή είναι απίθανο να σε κομματιάσει δράκος, τώρα μπορεί ο χαρακτήρας σου να δει τα ραδίκια ανάποδα με μια ωραιότατη πανώλη”

Όπως είναι γνωστό το Dungeons & Dragons δεν είναι ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Κι αυτό ισχύει για πολλούς λόγους, όμως ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι δεν το κατασκευάζει ένας άγνωστος σχεδιαστής, σε μια μακρινή ήπειρο και έπειτα με έναν τρόπο φτάνει στο τραπέζι μας, έτοιμο στο κουτί του.

Το Dungeons & Dragons παίζεται και δημιουργείται από το κοινό του. Αυτό γιατί πέρα από την τεράστια ομάδα επαγγελματιών στα κεντρικά γραφεία στην Αμερική, το κοινό μπορεί να προσθέσει κανόνες, τέρατα, ιστορίες και πολλά άλλα, μέχρι κάποια στιγμή να τα δούμε εκτυπωμένα στην επόμενη έκδοση.

Υπάρχουν διάφορα σχετικά μικρά βιβλία, σε ηλεκτρονική κυρίως μορφή, τα λεγόμενα supplements (επίσημα αλλά και όχι) τα οποία ανάλογα από την απήχηση που έχουν αλλά και την επιτυχή λειτουργία του μηχανισμού τους, υπάρχει περίπτωση να τα υιοθετήσει η Wizard of the Coast, η εταιρεία στην οποία ανήκει το παιχνίδι. Άσχετα με την τελική κατάληξη όμως, το νόημα είναι πως οι παίκτες βρίσκουν το παιχνίδι που ταιριάζει στα μέτρα τους και περνάνε καλά!

‘Έτσι λοιπόν δύο φοιτητές Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Ιάσονας Μπάκος και ο Θέμης Παρασκευάς αποφάσισαν πως ο κόσμος του D&D είναι υπερβολικά χαρούμενος, γεμάτος λουλούδια και ερωτευμένους χωρικούς και βρε αδερφέ τα τέρατα δεν σε ξαποστέλνουν εύκολα.

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο έχουν δημιουργήσει και δημοσιεύσει δύο βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα του dmsguild.com που μπορεί να προμηθευτεί όποιος ενδιαφέρεται. Το συγγραφικό αποτέλεσμα του Θέμη και του Ιάσονα έγινε viral από το ξεκίνημα του σε παγκόσμιο επίπεδο στην κοινότητα του D&D και αναφορές έγιναν σε site όπως το comicbook.com, geektyrant.com, Geek and Sundry, JVC Parry’s blog, Nerd Immersion και άλλα γνωστά site.

Ας δούμε λοιπόν λεπτομερώς με τι έχουν να κάνουν αυτά τα βιβλία:

”The Malady Codex: The Guide to Diseases”

Κάπως έτσι, Θέμης και Ιάσονας δημιούργησαν το πρώτο τους βιβλίο με τίτλο ”The Malady Codex: The Guide to Diseases” ένα βιβλίο με ασθένειες βγαλμένες (στην κυριολεξία) από την κρύπτη. Ασθένειες που η ανθρωπότητα έχει ξεπεράσει από τα μεσαιωνικά χρόνια σε ένα μείγμα με διεστραμμένη μαγεία. Το βιβλίο αυτό λοιπόν περιέχει:

  • 11 ανατριχιαστικές ασθένειες που υπόσχονται να καλύψουν τα γούστα κάθε διεστραμμένου σαδιστή Dungeon Master. Ασθένειες με ίχνη μαγείας αλλά και όχι, με φρικτό άρωμα μιας ξεχασμένης εποχής. Ακόμα θα βρει κανείς την ιστορία προέλευσης της ασθένειας, συμπτώματα αλλά και θεραπείες αντιμετώπισης της.
  • 2 NPC’s που θα μπορούσαν να βοηθήσουν με πληροφορίες για την διάγνωση των σπάνιων ασθενειών ή οδηγίες για την αντιμετώπιση τους (οι οποίες θα μπορούσαν κάλλιστα να μετατραπούν σε side-quest)
  • 3 τέρατα που μεταδίδουν άμεσα τους ιούς, σε πληθυσμούς που έρθουν σε επαφή μαζί τους, αλλά και σε ήρωες που θα αποπειραθούν να τα αντιμετωπίσουν.

Διαβάστε στα ελληνικά τις παρακάτω ασθένειες:

  • Η Druid’s Curse μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε πανδημία αφανίζοντας πόλεις και χωριά στο διάβα της
  • Το Dedreamental Syndrome είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν οι ακαδημαϊκοί και οι γιατροί για  την δηλητηρίαση από φίλτρο αγάπης και είναι όσο φρικτό ακούγεται!

“The Malady Workshop”

Λίγο καιρό αργότερα ύστερα από παρέμβαση του σωματείου “Σαδιστές και Πειραγμένοι Dungeon Master” οι δύο νεαροί γιατροί εξέδωσαν το 2ο κοινό τους βιβλίο με τίτλο “The Malady Workshop”. Σε αυτό το βιβλίο θα βρει κανείς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια ασθένεια, ικανή να ισορροπήσει με τους υπόλοιπους κανόνες του παιχνιδιού. Το βιβλίο περιέχει:

  • Κατηγορίες ασθενειών. Μαγική προέλευση, επίπονα αποτελέσματα, δυσκολία στις καθημερινές λειτουργίες, θανατηφόρα αποτελέσματα. Αυτά είναι κάποια στοιχεία που συνθέτουν τις βασικές κατηγορίες που θα λάβεις υπόψιν σου στην δημιουργία μιας ασθένειας.
  • Προέλευση. Πως εξαπλώθηκε αυτός ο ιός, είναι αποτέλεσμα κάποιου τρελού μάγου ή αντίδραση της φύσης;
  • Αποτελέσματα. Πως η ασθένεια εξαπλώνεται από το ένα πλάσμα στο άλλο; Κινδυνεύει όλη η συντροφιά των ηρώων;
  • Συμπτώματα. Τι βιώνει ένα πλάσμα ώστε να είναι σε θέση να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του; Στην περίπτωση μιας κατάρας για παράδειγμα ίσως τα αποτελέσματα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.
  • Διάγνωση. Πως είναι κάποιος σίγουρος για το τι αντιμετωπίζει; Μην ξεχνάμε ότι επειδή οι παίκτες γνωρίζουν τι γίνεται (αν στην πραγματικότητα γνωρίζουν φυσικά), δε σημαίνει πως ένας απλός άνθρωπος κατά την μεσαιωνική περίοδο ήξερε τα βασικά της ιατρικής επιστήμης.
  • Θεραπεία. Πως απαλλάσσουμε από τον πόνο ή τον κίνδυνο το άτυχο πλάσμα;
  • Τέλος θα βρείτε Ασθένειες που φτιάχτηκαν με τους παραπάνω κανόνες, αλλά και με την χρήση πινάκων και συστημάτων που θα βρει κάποιος στο βιβλίο, που βοηθούν στο να φτιάξει κάποιος μια ασθένεια ισορροπημένη με τους υπόλοιπους κανόνες του παιχνιδιού αλλά και σε λογικό επίπεδο δυσκολίας.

Κάπως έτσι μπορείς κι εσύ να βασανίσεις τους παίκτες σου ή αν είσαι παίκτης και φτιάχνεσαι με bdsm survival καταστάσεις κάνε δώρο στον Master τα παραπάνω βιβλία!

 

ΥΓ: Η ζακέτα δε θα σε σώσει.

Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Γεώργιος Ε. Αβραμίδης
Τακτικό μέλος │ Πρόεδρος Δ.Σ. │ Αρχισυντάκτης

georgeavramidis21@gmail.com

Κατά κόσμον Γεώργιος Ε Αβραμίδης συνήθιζε να γυρνάει στο μαθηματικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης, με άσπρη ρόμπα και μια γάτα στο χέρι, που Νεοκλίδες φοιτητές του φιλούσαν ευλαβικά το χέρι. Τα καλοκαίρια στήνει αντίσκηνο σε παραλίες (από αφραγκία) από άποψη με το σκύλο του. Από χόμπι έχει πολλά, όπως το να αφήνει γυαλιστερούς κροτάφους, τη λογοτεχνία του φανταστικού, κόμιξ, D&D και πολλά άλλα που σιγά σιγά ξανά ράβουν τον παρθενικό υμένα του. Όταν δε σερβίρει υπέροχη, περσινή, ζεστή μπύρα στην ταβέρνα, ελέγχει θεωρίες συνωμοσίας για το που μπορεί να εμφανιστεί ο Doctor Who για free ride και γιατί απορρίφθηκε η επίσημη αίτηση για Erasmus που έκανε στο Χογκουαρτς. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει κανονικός ταβερνιάρης και να σταματήσει να γράφει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, Gollum! Gollum!