Sailor

Ταξίδεψες σε ένα θαλασσοπόρο σκάφος για χρόνια. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, αντιμετώπισες ανυπέρβλητες καταιγίδες, τέρατα του βυθού, και αυτούς που ήθελαν να βυθίσουν το σκάφος σου στα αχανή βάθη. Η πρώτη σου αγάπη είναι η απόμακρη γραμμή του ορίζοντα, αλλά ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε κάτι καινούργιο.

Συζήτησε τη φύση του πλοίου που ταξίδευες προηγουμένως με τον Dungeon Master σου. Ήταν ένα εμπορικό, ένα ναυτικό, ένα πειρατικό πλοίο; Ένα πλοίο εξερεύνησης; Πόσο διάσημο ή διαβόητο είναι; Είναι ευρέως ταξιδεμένο; Σαλπάρει ακόμα ή αγνοείται και θεωρείται χαμένο σε άλλα χέρια;

Τα καθήκοντα σου ήταν πάνω στο πλοίο – χαμηλός αξιωματικός, καπετάνιος, πλοηγός, μάγειρας ή σε κάποια άλλη θέση; Ποιοι ήταν ο καπετάνιος και ο πρώτος αξιωματικός; Άφησες το πλοίο σε καλό κλίμα με τους συναδέλφους σου ή στο κυνήγι;

Skill Proficiencies: Athletics, Perception

Tool Proficiencies: Εργαλεία Πλοήγησης, vehicles (water)

Equipment: Ένα ρόπαλο με καρφιά (club), 50 feet από μεταξένιο σκοινί, ένα τυχερό φυλαχτό όπως το πόδι λαγού ή μια μικρή πέτρα με μια τρύπα στην μέση (ή μπορείς να ρίξεις ζάρι για ένα τυχαίο μπιχλιμπίδι στον πίνακα των Trinket στο chapter 5) ένα σετ από καθημερινά ρούχα και ένα πουγκί που περιέχει 10 gp.

Feature: Ship’s Passage

Όταν το χρειαστείς, μπορείς να εξασφαλίσεις ελεύθερο πάσο σε ένα ταξίδι με πλοίο για τον εαυτό σου και τους περιπετειώδεις συντρόφους σου. Μπορείς να σαλπάρεις στο πλοίο που υπηρέτησες, ή σε ένα άλλο πλοίο με το οποίο έχεις καλές σχέσεις (ίσως να είναι καπετάνιος ένας προηγούμενος συνάδελφος από το πλήρωμα). Επειδή ζητάς χάρη, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πρόγραμμα ή την διαδρομή η οποία θα καλύψει την κάθε σου ανάγκη. Ο Dungeon Master σου θα αποφασίσει πόσο καιρό θα πάρει για να φτάσεις εκεί που χρειάζεσαι να πας. Σε αντάλλαγμα για την ελεύθερη είσοδο, εσύ και οι σύντροφοι σου αναμένεται να βοηθήσετε το πλήρωμα κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Variant Sailor: Pirate

Περνάς τα χρόνια της νιότης σου κάτω από την εξουσία ενός τρομερού πειρατή, έναν ανελέητο τύπο που κόβει λαιμούς ο οποίος σου έμαθε πώς να επιβιώνεις σε έναν κόσμο από καρχαρίες και αγροίκους. Έχεις απολαύσει την πειρατεία στις μεγάλες θάλασσες και έστειλες παραπάνω από μια ψυχές που το άξιζαν σε έναν αλμυρό τάφο. Ο φόβος και το αιματοκύλισμα δεν είναι ξένα για εσένα, και έχεις κερδίσει μια δυσάρεστη φήμη σε αρκετές πόλεις λιμανιών.
Αν αποφασίσεις πως η ναυτική σου καριέρα περιλαμβάνει πειρατεία, μπορείς να διαλέξεις το Bad Reputation feature αντί για το Ship’s Passage feature.

Variant Feature: Bad Reputation

Αν ο χαρακτήρας σου έχει ένα ναυτικό υπόβαθρο, μπορείς να επιλέξεις αυτό του background feature αντί για το Ship’s Passage.
Άσχετα από το που πηγαίνεις, οι άνθρωποι σε φοβούνται λόγω της φήμης σου. Όταν βρίσκεσαι σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, μπορείς να ξεφύγεις με μικρά αδικήματα, όπως το να αρνηθείς να πληρώσεις για το φαγητό σε μια ταβέρνα ή να σπάσεις την πόρτα σε τοπικό μαγαζί, από την στιγμή που οι περισσότεροι δεν θα καταγγείλουν την δραστηριότητα σου στις αρχές.

Δες τα υπόλοιπα Backgrounds

Το Sailor Background θα το βρεις στη σελίδα 139 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.