Paladin

Ντυμένη με πανοπλία που ακτινοβολεί στο φως του ήλιου, παρά τη σκόνη και τη βρωμιά του μεγάλου ταξιδιού, μία άνθρωπος αφήνει κάτω το σπαθί και την ασπίδα και τοποθετεί τα χέρια της σε έναν θανάσιμα τραυματισμένο άνδρα. Θεία λάμψη ξεπετιέται από τα χέρια της καθώς οι πληγές του άνδρα κλείνουν και τα μάτια του ανοίγουν διάπλατα από έκπληξη.

Ένας νάνος κρύβεται πίσω από μια προεξοχή, ο μαύρος μανδύας του τον κάνει σχεδόν αόρατο τη νύχτα και παρακολουθεί μία ομάδα orc που γιορτάζει την πρόσφατη νίκη της. Σιωπηλά φτάνει στη μέση αυτών και ψιθυρίζει έναν όρκο καθώς δυο orcs είναι νεκρά πριν καταλάβουν ότι είναι εκεί.
Ασημένια μαλλιά που λάμπουν από μια ηλιαχτίδα που φαίνεται να φωτίζει μόνο αυτόν, ένας elf γελάει θριαμβευτικά. Το δόρυ του αναβοσβήνει όπως τα μάτια του, καθώς καρφώνει ξανά και ξανά έναν γίγαντα, μέχρι που επιτέλους το φως του ξεπερνά το φρικτό σκοτάδι του.

Όποια και αν είναι η προέλευσή τους και η αποστολή τους, οι paladins είναι ενωμένοι με τους όρκους τους για να αντιταχθούν στις δυνάμεις του κακού. Είτε έχουν ορκιστεί στο βωμό ενός θεού και με την μαρτυρία ενός ιερέα είτε σε μια ιερή πύλη με πνεύματα της φύσης και μαγικά όντα ή σε μια στιγμή απελπισίας και θλίψης με τους νεκρούς ως μόνο μάρτυρα, ο όρκος των paladin είναι ένας ισχυρός δεσμός. Είναι μια πηγή εξουσίας που μετατρέπει έναν αφοσιωμένο πολεμιστή σε έναν ευλογημένο πρωταθλητή.

Ο Σκοπός της Δικαιοσύνης

Ένας paladin ορκίζεται να υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και το σωστό, να αντιστέκεται στο πλευρό του καλού ενάντια στο άδικο και να κυνηγά τις δυνάμεις του κακού όπου κι αν κρύβονται. Διαφορετικοί paladins επικεντρώνονται σε διάφορες πτυχές του σκοπού της δικαιοσύνης, αλλά όλοι δεσμεύονται από τους όρκους που τους δίνουν την εξουσία να κάνουν το ιερό τους έργο. Αν και πολλοί paladins είναι αφιερωμένοι στους θεούς του καλού, η δύναμη ενός paladin προέρχεται τόσο από τη δέσμευσή του απέναντι στη δικαιοσύνη όσο και από έναν θεό.

Οι paladins εκπαιδεύονται για χρόνια προκειμένου να μάθουν τις δεξιότητες της μάχης και να χειρίζονται άριστα μια ποικιλία όπλων και πανοπλιών. Παρόλα αυτά, οι πολεμικές τους δεξιότητες είναι δευτερεύουσες της μαγικής δύναμης που ασκούν: δύναμη ικανή να θεραπεύει τους αρρώστους και τους τραυματίες, να χτυπάει τους ασεβείς και τους απέθαντους και να προστατεύει τους αθώους και αυτούς που είναι μέρος του αγώνα για δικαιοσύνη.

Πέρα από την Καθημερινή Ζωή

Σχεδόν εξ ορισμού, η ζωή ενός paladin είναι μια περιπετειώδης ζωή. Αν δεν τον έχει τραβήξει από την περιπέτεια κάποιος σοβαρός τραυματισμός για κάποιο χρονικό διάστημα, κάθε paladin ζει στις πρώτες γραμμές της κοσμικής πάλης ενάντια στο κακό. Οι fighters είναι αρκετά σπάνιοι μεταξύ των τάξεων των στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου, αλλά ακόμη λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να ακολουθήσουν το πραγματικό κάλεσμα ενός paladin. Όταν συμβαίνει αυτό, αυτοί οι πολεμιστές αφήνουν τα παλιά τους καθήκοντα και αναλαμβάνουν να πολεμήσουν το κακό. Μερικές φορές οι όρκοι τους οδηγούν στην υπηρεσία του στέμματος ως ηγέτες επίλεκτων ομάδων ιπποτών, αλλά ακόμα και τότε η πίστη τους είναι αφιερωμένη στον σκοπό της δικαιοσύνης, όχι στο στέμμα και τη χώρα.

Οι paladins που ασχολούνται με την εξερεύνηση παίρνουν σοβαρά το έργο τους. Μια ματιά σε ένα αρχαίο ερείπιο ή μια σκονισμένη κρύπτη μπορεί να είναι μια αναζήτηση που οδηγείται από έναν υψηλότερο σκοπό από αυτόν της εύρεσης θησαυρού. Το κακό κρύβεται στα μπουντρούμια και τα αρχέγονα δάση και ακόμη και η μικρότερη νίκη εναντίον του μπορεί να στρέψει την κοσμική ισορροπία μακριά από τη λήθη.

Quick Build

Μπορείς να φτιάξεις έναν Paladin γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. Πρώτον όρισε το μεγαλύτερο Ability score σου να είναι το Strength και έπειτα το Charisma. Δεύτερον για Background επίλεξε το noble.

Class Features

Σαν Paladin αποκτάς τις ακόλουθες ικανότητες.

Hit Points
Hit Dice: 1d10 για κάθε paladin level
Hit Points στο 1ο level: 10 + το Constitution modifier σου
Hit Points σε μεγαλύτερα levels: 1d10 (εναλλακτικά 6) + το Constitution modifier σου

Proficiencies

Armor: Κάθε είδους πανοπλία (armor) και ασπίδα (shield)
Weapons:  Απλά όπλα (simple weapons), martial weapons
Tools: Κανένα
Saving Throws: Wisdom, Charisma
Skills: Επιλέγεις δύο από τα εξής: Athletics, Insight, Intimidation, Medicine, Persuasion και Religion

Equipment

Ξεκινάς με τον ακόλουθο εξοπλισμό, στον οποίο προστίθεται ο εξοπλισμός από το backround που θα διαλέξεις.

  • (a) ένα martial weapon και μια ασπίδα, ή (b) δυο martial weapons
  • (a) ένα priest’s pack, ή (b) ένα explorer’s pack
  • Αλυσιδωτή πανοπλία (Chain mail) και ένα Ιερό σύμβολο (holy symbol)

Παρακάτω είναι ο πίνακας εξέλιξης της Κλάσης:

Paladin
Level
Proficiency
Bonus
Features1st2nd3rd4th5th
1st+2Devine Sense, Lay on Hands- - -- - -- - -- - -- - -
2nd+2Fighting Style, Spellcasting, Divine Smite2- - -- - -- - -- - -
3rd+2Divine Health, Sacred Oath3- - -- - -- - -- - -
4th+2Ability Score Improvement3- - -- - -- - -- - -
5th+3Extra Attack42- - -- - -- - -
6th+3Aura of Protection42- - -- - -- - -
7th+3Sacred Oath feature43- - -- - -- - -
8th+3Ability Score Improvement43- - -- - -- - -
9th+4- - -432- - -- - -
10th+4Aura of Courage432- - -- - -
11th+4Improved Divine Smite433- - -- - -
12th+4Ability Score Improvement433- - -- - -
13th+5- - -4331- - -
14th+5Cleansing Touch4331- - -
15th+5Sacred Oath feature4332- - -
16th+5Ability Score Improvement4332- - -
17th+6- - -43331
18th+6Aura improvements43331
19th+6Ability Score Improvement43332
20th+6Sacred Oath feature43332

Δες τις υπόλοιπες Κλάσεις

Το Paladin Class θα το βρεις στη σελίδα 82 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή..
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.