Noble

Εσύ κατανοείς τον πλούτο, την δύναμη και τα προνόμια. Κουβαλάς έναν τίτλο ευγενούς, και η οικογένεια σου έχει στην κατοχή της γη, συλλέγει φόρους και ασκεί πολιτική επιρροή. Μπορεί να είσαι ένας καλομαθημένος αριστοκράτης χωρίς οικειότητα με δουλειά ή ταλαιπωρίες, ένας πρώην έμπορος που μόλις αναρριχήθηκε στην ευγενή τάξη ή ένα αποκληρωμένο απόβρασμα με δυσανάλογα αίσθηση του δικαιώματος. Ή μπορεί να είσαι ένας ειλικρινής, ιδιοκτήτης γης που δουλεύεις σκληρά και νοιάζεσαι βαθιά για τα άτομα που ζουν και δουλεύουν στην γη σου, παίρνοντας ζεστά στην ευθύνη σου για αυτούς.

Δούλεψε με τον DM σου για να βρεις έναν κατάλληλο τίτλο και να αποφασίσεις πόση εξουσία κουβαλάει αυτός ο τίτλος. Ένας τίτλος ευγενούς δεν στέκεται από μόνος του -είναι συνδεδεμένος με μια ολόκληρη οικογένεια, και οποιοδήποτε τίτλο έχεις στην κατοχή σου θα τον κληροδοτήσεις έπειτα στα παιδιά σου. Όχι μόνο πρέπει να καθορίσεις τον τίτλο σου σαν ευγενής, αλλά πρέπει επίσης να δουλέψεις με τον DM σου για να περιγράψεις την οικογένεια σου και την επιρροή τους πάνω σου.

Είναι η οικογένεια σου παλιά και καταξιωμένη ή ο τίτλος σου είναι νεοαποκτηθείς; Πόση επιρροή έχουν στην κατοχή τους και πάνω σε αυτήν την περιοχή; Τι είδους φήμη έχει η οικογένεια σου ανάμεσα σε άλλους αριστοκράτες της περιοχής; Πως τους βλέπουν οι κοινοί θνητοί;

Ποια είναι η θέση σου στην οικογένεια; Έχεις ήδη κληρονομήσει τον τίτλο; Πως νιώθεις σχετικά με αυτήν την ευθύνη; Ή βρίσκεσαι τόσο χαμηλά στην γραμμή κληρονομιάς που δεν νοιάζεται κανείς για το τι κάνεις αρκεί να μην ντροπιάσεις την οικογένεια; Πως νιώθει ο επικεφαλής της οικογένειας σχετικά με την περιπετειώδη καριέρα σου; Βρίσκεσαι στην εύνοια της οικογένειας σου ή παραγκωνισμένος από την υπόλοιπη οικογένεια σου;

Η οικογένεια σου έχει οικόσημο; Ένα έμβλημα που μπορείς να φορέσεις ή ένα διακριτό δαχτυλίδι; Συγκεκριμένα χρώματα που φοράς όλη την ώρα; Ένα ζώο που θεωρείται ως σύμβολο της γενιάς σου ή ακόμα και ένα πνευματικό μέλος της οικογένειας;

Αυτές οι λεπτομέρειες βοηθούν να εδραιωθεί η οικογένεια σου και ο τίτλος σου σαν χαρακτηριστικό γνώρισμα του κόσμου της εκστρατείας.

 

Skill Proficiencies: History, Persuasion

Tool Proficiencies: Ένας τύπος κάποιοι gaming set

Languages: Μία της επιλογής σου

Equipment: Ένα σετ από ρούχα αρίστης ποιότητας, ένα δαχτυλίδι με σφραγίδα, μια περγαμηνή με διαπιστευτήρια, ένα πουγκί με 25 gp.

Feature: Position Of Privilege

Χάρη στην ευγενή καταγωγή σου, οι άνθρωποι έχουν την τάση να πιστεύουν τα καλύτερα για σένα. Είσαι ευπρόσδεκτος στην υψηλή κοινωνία, και οι άνθρωποι θεωρούν πως έχεις το δικαίωμα να βρίσκεσαι εκεί οπουδήποτε και αν είσαι. Οι κοινοί θνητοί καταβάλουν κάθε προσπάθεια να σε ικανοποιήσουν και να αποφύγουν την δυσαρέσκεια σου και άλλοι που έχουν γεννηθεί στην υψηλή κοινωνία σου συμπεριφέρονται σαν μέλος της ίδιας κοινωνικής σφαίρας. Μπορείς να εξασφαλίσεις μια συνάντηση με έναν τοπικό ευγενή εάν το χρειαστείς.

Variant Noble: Knight

Ο τίτλος του ιππότη είναι ανάμεσα στους χαμηλότερους τίτλους στις περισσότερες κοινωνίες, αλλά μπορεί να είναι μονοπάτι σε ένα υψηλότερο στάτους. Εάν επιθυμείς να γίνεις ιππότης, επέλεξε το Retainer feature, αντί για το Position of Privilege feature. Ένας από τους ακόλουθους που έχεις στην υπηρεσία σου αντικαθίσταται από έναν ευγενή που υπηρετεί σαν ιπποκόμος σου με αντάλλαγμα την εκπαίδευση για το δικό του ή δικό της μονοπάτι προς τον τίτλο του ιππότη. Οι δύο εναπομείναντες ακόλουθοι μπορεί να συμπεριλαμβάνουν έναν φροντιστή για να φροντίζει το άλογο σου και έναν υπηρέτη για να γυαλίζει την πανοπλία σου (και σε βοηθάει ακόμα και να την φορέσεις).

Σαν έμβλημα ιπποτισμού και ιδεώδες από την αριστοκρατική αγάπη, μπορείς να συμπεριλάβεις ανάμεσα στον εξοπλισμό σου ένα λάβαρο ή κάποιο άλλο έμβλημα από έναν ευγενή λόρδο ή μια λαίδη όπου έχεις δώσει την καρδιά σου- σε μια αγνή μορφή αφοσίωσης. (Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι ο δεσμός σου).

Variant Feature: Retainers 

Εάν ο χαρακτήρας σου έχει ευγενή background, μπορείς να επιλέξεις αυτό το background feature αντί για το Position of Privilege.

Έχεις στην υπηρεσία σου τρεις ακόλουθους οι οποίοι είναι πιστοί στην οικογένεια σου. Αυτοί οι υπηρέτες μπορεί να είναι απλοί ακόλουθοι ή αγγελιοφόροι, και ένας μπορεί να είναι αρχιοικονόμος. Οι υπηρέτες σου είναι κοινοί θνητοί, αλλά δεν μάχονται για εσένα, δεν θα σε ακολουθήσουν σε εμφανή επικίνδυνες περιοχές (όπως τα μπουντρούμια) και θα αποχωρήσουν αν συχνά βρίσκονται σε κίνδυνο ή κακομεταχειρίζονται.

Δες τα υπόλοιπα Backgrounds

Το Noble Background θα το βρεις στη σελίδα 135 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.