Monk

Με γροθιές θολές καθώς εκτρέπουν μία βροχή από βέλη που έρχεται, μία half-elf τρέχει πάνω από έναν φράχτη και ορμάει στις μαζεμένες σειρές των hobgoblins στην άλλη πλευρά. Κάνει κύκλους ανάμεσά τους, απωθώντας τα χτυπήματά τους και πετώντας τους μακριά, μέχρι που τελικά είναι η μόνη όρθια.

Παίρνοντας μια βαθιά αναπνοή, ένας άνθρωπος καλυμμένος από τατουάζ παίρνει μια στάση μάχης. Καθώς τα πρώτα orcs τον πλησιάζουν, εκπνέει και εκτοξεύει φλόγες από το στόμα του, κατακλύζοντας τους εχθρούς του.

Κινούμενος μέσα στη σιωπή της νύχτας, ένας μαυροντυμένος halfling χώνεται σε μια σκιά κάτω από το  μπαλκόνι και ξεπροβάλλει από μια άλλη σε μεγάλη απόσταση από την πρώτη. Βγάζει την λεπίδα του από το υφασμάτινο κάλυμμά της και μπαίνει μέσα από το ανοιχτό παράθυρο του τυράννου -τόσο ευάλωτος μέσα στον ύπνο του.

Ανεξαρτήτως πειθαρχίας, οι monks είναι ενωμένοι με την ικανότητά τους να εκμεταλλεύονται μαγικά την ενέργεια που ρέει στο σώμα τους. Είτε διοχετεύεται ως μια εντυπωσιακή απεικόνιση της δύναμής τους στη μάχη είτε ως μια πιο απλή εστίαση στην αμυντική τους ικανότητα και ταχύτητα, αυτή η ενέργεια περικλείει όλα όσα κάνει ένας monk.

Η Μαγεία του Ki

Οι monks μελετούν προσεκτικά μια μαγική ενέργεια που οι περισσότερες μοναστικές παραδόσεις αποκαλούν ki. Αυτή η ενέργεια είναι ένα στοιχείο της μαγείας που κυριαρχεί στο πολυσύμπαν, συγκεκριμένα, το στοιχείο που ρέει μέσα στα ζωντανά σώματα. Οι monks εκμεταλλεύονται αυτή την δύναμη μέσα τους δημιουργήσουν μαγεία, να ξεπεράσουν τις σωματικές τους ικανότητες και μερικές από τις ειδικές επιθέσεις τους μπορούν να εξαπλώσουν τη ροή του ki στους αντιπάλους τους. Χρησιμοποιώντας αυτή την ενέργεια, οι monks χαρακτηρίζονται από ασυναγώνιστη ταχύτητα και δύναμη στις άοπλες επιθέσεις τους. Όσο αποκτούν εμπειρία, η πολεμική τους κατάρτιση και η κυριαρχία τους στο ki τους δίνει περισσότερο έλεγχο πάνω στο σώμα τους και στα σώματα των εχθρών τους.

Εκπαίδευση και Ασκητισμός

Μικρά περιτοιχισμένα περιβόλια στολίζουν τα τοπία των κόσμων του D&D, μικρά καταφύγια από τη ροή της συνηθισμένης ζωής όπου ο χρόνος φαίνεται να παραμένει σταθερός. Οι monks που ζουν εκεί αναζητούν προσωπική τελειότητα μέσα από περισυλλογή και αυστηρή εκπαίδευση. Πολλοί μπήκαν στο μοναστήρι ως παιδιά, τους έστειλαν να ζήσουν εκεί οι γονείς τους όταν πέθαναν, όταν δεν μπορούσαν να βρουν τρόφιμα για να τους στηρίξουν ή ως αντάλλαγμα για κάποια καλοσύνη που είχαν κάνει οι monks για τις οικογένειές τους.

Μερικοί monks ζουν εξ ολοκλήρου εκτός του περιβάλλοντος πληθυσμού, αποκομμένοι από οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει την πνευματική τους πρόοδο. Άλλοι ορκίζονται στην απομόνωση και εμφανίζονται μόνο για να χρησιμεύσουν ως κατάσκοποι ή δολοφόνοι για τον ηγέτη τους, για έναν ευγενικού προστάτη ή για κάποια άλλη θνητή ή θεία δύναμη.

Η πλειοψηφία των monks δεν αποφεύγουν τους γείτονές τους, πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις σε κοντινές πόλεις ή χωριά και ανταλλάσσοντας την υπηρεσία τους για τρόφιμα και άλλα αγαθά. Ως ευπροσάρμοστοι πολεμιστές, οι monks συχνά καταλήγουν να προστατεύουν τους γείτονές τους από τέρατα ή τυράννους.

Για έναν monk, το να στραφεί προς την εξερεύνηση σημαίνει να αφήσει έναν δομημένο, κοινοτικό τρόπο ζωής για να γίνει ένας περιπλανώμενος. Αυτό μπορεί να είναι μια σκληρή μετάβαση και οι monks δεν το παίρνουν ελαφριά. Όσοι εγκαταλείπουν τους αδελφούς τους, παίρνουν σοβαρά το έργο τους βλέποντας τις περιπέτειες τους ως προσωπικές δοκιμασίες της φυσικής και πνευματικής τους ανάπτυξης. Κατά κανόνα, οι monks νοιάζονται ελάχιστα για υλικό πλούτο και παρακινούνται από την επιθυμία να πετύχουν έναν ανώτερο σκοπό παρά το να σκοτώνουν απλά τέρατα και να λεηλατούν τον θησαυρό τους.

Quick Build

Μπορείς να φτιάξεις έναν Monk γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. Πρώτον όρισε το μεγαλύτερο Ability score σου να είναι το Dexterity και έπειτα το Wisdom. Δεύτερον για Background επέλεξε το hermit.

Class Features

Σαν Monk αποκτάς τις ακόλουθες ικανότητες.

Hit Points
Hit Dice: 1d8 για κάθε monk level
Hit Points στο 1ο level: 8 + το Constitution modifier σου
Hit Points σε μεγαλύτερα levels: 1d8 (εναλλακτικά 5) + το Constitution modifier σου

Proficiencies

Armor: Καμία
Weapons: Απλά όπλα (simple weapons), shortswords
Tools: Διαλέξε ένα είδος από τα artisan’s tools, ένα μουσικό όργανο
Saving Throws: Strength, Dexterity
Skills: Επιλέγεις δύο από τα εξής: Acrobatics, Athletics, History, Insight, Religion και Stealth.

Equipment

Ξεκινάς με τον ακόλουθο εξοπλισμό, στον οποίο προστίθεται ο εξοπλισμός από το backround που θα διαλέξεις.

  • (a) ένα shortsword, ή (b) ένα οποιοδήποτε simple weapon
  • (a) ένα dungeoneer’s pack, ή (b) ένα explorer’s pack
  • 10 βελάκια (darts)

Παρακάτω είναι ο πίνακας εξέλιξης της Κλάσης:

Monk LevelProficiency BonusMartial ArtsKi PointsUnarmored MovementFeatures
1st+21d4- - -- - -Unarmored Defence, Martial Arts
2nd+21d42Ki, Unarmored Movement
3rd+21d43Monastic Tradition,
Deflect Missiles
4th+21d44Ability Score Improvement, Slow Fall
5th+31d65Extra Attack, Stunning Strike
6th+31d66Ki-Empowered Strikes,
Monastic Tradition feature
7th+31d67Evasion, Stillness of Mind
8th+31d68Ability Score Improvement
9th+41d69Unarmored Movement Improvement
10th+41d610Purity of Body
11th+41d811Monastic Tradition feature
12th+41d812Ability Score Improvement
13th+51d813Tongue of the Sun and the Moon
14th+51d814Diamond Soul
15th+51d815Timeless Body
16th+51d816Ability Score Improvement
17th+61d1017Monastic Tradition feature
18th61d1018Empty Body
19th+61d1019Ability Score Improvement
20th+61d1020Perfect Self

Δες τις υπόλοιπες Κλάσεις

Το Monk Class θα το βρεις στη σελίδα 76 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή..
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.