Halfling

Οι ανέσεις του σπιτιού είναι οι στόχοι των περισσότερων halflings: ένα μέρος για να εγκατασταθούν με γαλήνη και ησυχία, μακριά από τέρατα και στρατεύματα που συγκρούονται. Μια φωτιά και ένα γενναιόδωρο γεύμα, ένα καλό ποτό και ωραία συζήτηση. Παρόλο που μερικοί halflings ζουν σε απομακρυσμένες αγροτικές κοινότητες, άλλοι σχηματίζουν νομαδικές ομάδες που ταξιδεύουν συνεχώς, δελεάζονται από τον ανοιχτό δρόμο και τον ευρύ ορίζοντα για να ανακαλύψουν τα θαύματα των νέων εδαφών και λαών. Αλλά ακόμη και αυτοί οι περιπλανώμενοι αγαπούν την ειρήνη, το φαγητό, την εστία και το σπίτι, αν και το σπίτι μπορεί να είναι ένα βαγόνι που κινείται κατά μήκος ενός χωματόδρομου ή μια σχεδία που επιπλέει στο ποτάμι.

Μικροί και Πρακτικοί

Οι μικροσκοπικοί halflings επιβιώνουν σε έναν κόσμο γεμάτο από μεγαλύτερα πλάσματα, αποφεύγοντας την προσοχή τους ή, πέρα από αυτό, αποφεύγοντας το αδίκημα. Είναι περίπου 1 μέτρο και φαίνονται σχετικά αβλαβείς και έτσι κατάφεραν να επιβιώσουν για αιώνες στη σκιά των αυτοκρατοριών και στις άκρες των πολέμων και των πολιτικών συγκρούσεων. Συνήθως είναι σωματώδεις, με βάρος μεταξύ 20 και 25 κιλών.

Το δέρμα των halflings κυμαίνεται από μαυρισμένο σε ανοιχτό με κοκκινωπή χροιά και τα μαλλιά τους είναι συνήθως καστανά ή αμμώδη καφέ και κυματιστά. Έχουν μαύρα ή καστανά μάτια. Οι halflings άνδρες έχουν συχνά μακριές φαβορίτες, αλλά οι γενειάδες είναι σπάνιες μεταξύ τους και τα μουστάκια ακόμα περισσότερο. Τους αρέσει να φορούν απλά, άνετα και πρακτικά ρούχα, προτιμώντας τα φωτεινά χρώματα.

Η πρακτικότητα των halflings επεκτείνεται και πέρα από τα ρούχα τους. Τους ανησυχούν οι βασικές ανάγκες και οι απλές απολαύσεις και δεν τους ενδιαφέρει το θέαμα. Ακόμη και οι πιο πλούσιοι halflings κρατούν τους θησαυρούς τους κλειδωμένους σε ένα κελάρι και δεν τους δείχνουν σε όλους. Έχουν την ικανότητα να βρίσκουν την πιο απλή λύση για κάθε πρόβλημα, και έχουν λίγη υπομονή για αναποφασιστικότητα.

Ευγενικοί και Περίεργοι

Οι halflings είναι ένας ευχάριστος και χαρούμενος λαός. Λατρεύουν τους δεσμούς της οικογένειας και της φιλίας καθώς και τις ανέσεις της εστίας και του σπιτιού, έχοντας λίγα όνειρα χρυσού ή δόξας. Ακόμη και οι εξερευνητές μεταξύ τους συνήθως μπαίνουν στον κόσμο για λόγους κοινότητας, φιλίας, περιπλάνησης ή περιέργειας. Αγαπούν να ανακαλύπτουν νέα πράγματα, ακόμα και απλά πράγματα, όπως ένα εξωτικό φαγητό ή ένα άγνωστο είδος ρούχων.

Οι halflings νιώθουν εύκολα οίκτο και μισούν να βλέπουν οτιδήποτε ζωντανό να υποφέρει. Είναι γενναιόδωροι και μοιράζονται με χαρά αυτό που έχουν ακόμα και σε φτωχές περιόδους.

Προσαρμογή στο Περιβάλλον

Οι halflings είναι έμπειροι στο να ταιριάζουν σε μια κοινότητα ανθρώπων, νάνων ή ξωτικών, κάνοντας τους εαυτούς τους πολύτιμους και ευπρόσδεκτους. Ο συνδυασμός της εγγενούς τους μυστικότητας και της λιτότητας τους βοηθάει τους halflings να αποφεύγουν την ανεπιθύμητη προσοχή.

Οι halflings εργάζονται πρόθυμα με τους άλλους και είναι πιστοί στους φίλους τους, είτε αυτοί είναι halflings είτε όχι. Μπορούν να επιδείξουν αξιοσημείωτη αγριότητα όταν απειλούνται οι φίλοι, οι οικογένειες ή οι κοινότητες τους.

Βουκολικές Απολαύσεις

Οι περισσότεροι halflings ζουν σε μικρές, ειρηνικές κοινότητες με μεγάλες φάρμες και καλά διατηρημένα δάση. Σπάνια οικοδομούν δικά τους βασίλεια ή διατηρούν πολλά εδάφη πέρα από τα ήσυχα σπίτια τους. Συνήθως δεν αναγνωρίζουν κανένα είδος ευγένειας ή βασιλείας, αντιθέτως ζητούν από τους γέροντες της οικογένειας να τους καθοδηγούν. Οι οικογένειες διατηρούν τους παραδοσιακούς τρόπους τους παρά την άνοδο και την πτώση αυτοκρατοριών.

Πολλοί halflings ζουν ανάμεσα σε άλλες φυλές όπου η σκληρή δουλειά των halflings και η πίστη τους προσφέρουν άφθονες ανταμοιβές και ανέσεις. Μερικές halflings κοινότητες ταξιδεύουν ως τρόπο ζωής, οδηγούν κάρα ή βάρκες από τόπο σε τόπο και δεν έχουν σταθερό σπίτι.

Ερευνητικές Ευκαιρίες

Οι Halflings συνήθως ακολουθούν μια περιπετειώδη ζωή για να υπερασπιστούν τις κοινότητές τους, να υποστηρίξουν τους φίλους τους ή να εξερευνήσουν έναν κόσμο γεμάτο από θαύματα. Για αυτούς, η περιπέτεια είναι λιγότερο καριέρα και περισσότερο μια ευκαιρία ή μερικές φορές μια αναγκαιότητα.

Halfling Traits

Ο Halfling χαρακτήρας σου έχει μια σειρά χαρακτηριστικών κοινά σε όλα τα Halflings.

Ability Score Increase
Το Dexterity score σου αυξάνεται κατά 2.

Age
Ένα Halfling ενηλικιώνεται στην ηλικία των 20 και σε γενικές γραμμές συνήθως ζει φτάνοντας μέχρι τα μισά του δεύτερου αιώνα.

Alignment
Τα περισσότερα Halflings είναι lawful good. Κατά κανόνα, είναι καλόκαρδα και ευγενικά, μισούν να βλέπουν τους άλλους να πονάνε και δεν έχουν καμία ανοχή στην καταπίεση. Είναι επίσης πολύ οργανωτικοί και παραδοσιακοί, στηριζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη της κοινότητάς τους και στην άνεση των παλαιών τρόπων τους.

Size
Τα Halfling έχουν κατά μέσο όρο ύψος 3 feet και ζυγίζουν περίπου 40 pounds. Το μέγεθος σου είναι Small.

Speed
Η βασική ταχύτητα περπατήματος είναι 25 feet.

Lucky
Άμα η ζαριά σου είναι ίση με 1 σε ένα attack roll, ability check ή saving throw, μπορείς να ρίξεις ξανά ζάρι και να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο αποτέλεσμα.

Brave
Έχεις πλεονέκτημα (advantage) σε saving throws ενάντια στο να γίνεις frightened.

Halfling Nimbleness
Μπορείς να κινηθείς μέσω του χώρου που καταλαμβάνει οποιοδήποτε πλάσμα το οποίο έχει μεγαλύτερο μέγεθος από εσένα.

Languages
Μπορείς να μιλήσεις, να διαβάσεις και να γράψεις την κοινή γλώσσα (Common) και την Halfling. Η γλώσσα των Halflings δεν είναι μυστική αν και οι ίδιοι απεχθάνονται να την μοιράζονται με άλλους. Γράφουν πολύ λίγο, έτσι δεν έχουν μεγάλο πλήθος λογοτεχνικών συγγραμμάτων. Η προφορική παράδοση τους από την άλλη είναι πολύ ισχυρή. Σχεδόν όλα τα Halfling μιλάνε την Common ώστε να επικοινωνούν με τα πλάσματα στην περιοχή που κατοικούν ή σε περιοχές που περνάνε ταξιδεύοντας.

Subrace
Τα δύο είδη Halfling, lightfoot και stout, μοιάζουν περισσότερο με στενά συγγενείς οικογένειες παρά με αληθινές subraces.

LIGHTFOOT

Όντας Lightfoot halfling, μπορείς εύκολα να περάσεις απαρατήρητος, ακόμη και χρησιμοποιώντας άλλους ανθρώπους ως κάλυψη. Είσαι πρόθυμος να είσαι ευχάριστος και να τα πηγαίνεις καλά με τους άλλους. Στα Forgotten Realms, τα lightfoot halflings έχουν εξαπλωθεί τόσο ώστε να είναι το πιο κοινό είδος.

Τα Lightfoots είναι πιο επιρρεπή σε περιπλάνηση από άλλα halflings και συχνά κατοικούν ανάμεσα σε άλλες φυλές ή ακολουθούν μια νομαδική ζωή. Στον κόσμο του Greyhawk αυτά τα halflings ονομάζονται hairfeet ή tallfellows.

Ability Score Increase
Το Charisma score σου αυξάνεται κατά 1.

Naturally Stealthy
Μπορείς να αποπειραθείς να κρυφτείς ακόμα και όταν σε κρύβει ένα πλάσμα τουλάχιστον ένα μεγαλύτερο μέγεθος από εσένα.

STOUT

Όντας Stout halfling είσαι σκληρότερος από τον μέσο όρο και έχεις κάποια αντίσταση (resistance) στην δηλητηρίαση. Κάποιοι λένε ότι τα stouts έχουν αίμα νάνου. Στα Forgotten Realms, αυτά τα halflings ονομάζονται stronghearts και είναι πιο κοινά στο νότο.

Ability Score Increase
Το Constitution score σου αυξάνεται κατά 1.

Stout Resilience
Έχεις πλεονέκτημα (advantage) σε saving throws εναντίον σε απόπειρα δηλητηρίασης και αντίσταση (resistance) ενάντια σε poison damage.

Δες τις υπόλοιπες Φυλές

Το Halfling Race θα το βρεις στη σελίδα 26 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανά πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.