Half-Orc

Είτε ενωμένοι υπό την ηγεσία ενός ισχυρού μάγου ή έχοντας πολεμήσει και έχουν φτάσει σε αδιέξοδο μετά από χρόνια κόντρας, οι orc και οι ανθρώπινες φυλές δημιουργούν συμμαχίες μερικές φορές, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια μεγαλύτερη ορδή τρομοκρατώντας τους γειτονικούς πολιτισμούς. Όταν αυτές οι συμμαχίες σφραγίζονται με γάμους, γεννιούνται οι half-orcs. Μερικοί half-orcs γίνονται περήφανο αρχηγοί φυλών orc, με το ανθρώπινο αίμα τους να τους δίνει ένα προβάδισμα ενάντια στους καθαρόαιμους orc αντιπάλους τους. Μερικοί μπαίνουν στον κόσμο για να αποδείξουν την αξία τους στους ανθρώπους και άλλες πολιτισμένες φυλές. Πολλοί από αυτούς γίνονται εξερευνητές, πετυχαίνοντας μεγαλεία για τις σπουδαίες πράξεις τους και φήμη για τα βάρβαρα έθιμά τους και την άγρια μανία τους.

Σημαδεμένοι και Δυνατοί

Το γκριζωπό χρώμα των half-orc, τα κεκλιμένα μέτωπα, τα σαγόνια που προεξέχουν, τα προεξέχοντα δόντια και τα πανύψηλα κορμιά τους κάνουν την καταγωγή τους προφανή. Οι half-orc είναι περίπου 1,50 με 2,10 μέτρα και ζυγίζουν μεταξύ 80 και 115 κιλών.

Οι orcs θεωρούν τις ουλές από μάχες σημάδια περηφάνιας και τις διακοσμητικές ουλές ως σημάδια ομορφιάς. Άλλες ουλές, όμως, σημαδεύουν έναν orc ή half-orc ως πρώην σκλάβο ή έναν εξαθλιωμένο εξόριστο. Κάθε half-orc που έχει ζήσει μεταξύ ή κοντά σε orcs έχει ουλές, είτε είναι σημάδια ντροπής ή περηφάνιας, υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες εκμεταλλεύσεις και τραυματισμούς τους. Ένας τέτοιος half-orc που ζει μεταξύ ανθρώπων μπορεί να δείξει αυτές τις ουλές με περηφάνια ή να τις κρύψει από ντροπή.

Το Σήμα του Gruumsh

Ο μονόφθαλμος θεός Gruumsh δημιούργησε τους orcs, και ακόμα κι εκείνοι που απομακρύνονται από την λατρεία του δεν μπορούν να απομακρυνθούν πλήρως από την επιρροή του. Το ίδιο ισχύει και για τους half-orcs, παρόλο που το ανθρώπινο αίμα τους μετριάζει την επίδραση του Gruumsh στα όνειρά τους, καλώντας τους να απελευθερώσουν την οργή που έχουν μέσα τους. Άλλοι αισθάνονται την αγαλλίαση του Gruumsh όταν εμπλέκονται σε μάχη σώμα με σώμα – και είτε χαίρονται μαζί του ή τρέμουν από φόβο και απέχθεια. Οι half-orcs δεν είναι κακοί από τη φύση τους, αλλά υπάρχει κακία μέσα τους, είτε την αποδεχτούν είτε την καταπολεμήσουν.

Πέρα από την οργή του Gruumsh, οι half-orcs αισθάνονται έντονα τα συναισθήματα. Η οργή δεν επιταχύνει μόνο τον παλμό τους, αλλά κάνει τα σώματά τους να καίγονται. Μία προσβολή τους ενοχλεί σαν οξύ, και οι στενοχώρια υπονομεύει τη δύναμή τους. Αλλά γελούν δυνατά και με την καρδιά τους, και οι απλές σωματικές απολαύσεις – πανηγύρια, ποτό, πάλη, τύμπανα και έντονος χορός – γεμίζουν τις καρδιές τους με ευτυχία. Τείνουν να είναι κυκλοθυμικοί και σκυθρωποί μερικές φορές, τείνοντας περισσότερο στην πράξη παρά στην σκέψη και στη διαμάχη παρά στη συζήτηση. Οι πιο πετυχημένοι half-orcs είναι αυτοί με αρκετό αυτοέλεγχο ώστε να επιβιώσουν σε πολιτισμένη γη.

Φυλές και Φτωχογειτονιές

Οι half-orcs ζουν συχνά ανάμεσα σε orcs. Από τις άλλες φυλές, οι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορεί να αποδεχτούν περισσότερο τους half-orcs, και οι half-orcs ζουν σχεδόν πάντα σε ανθρώπινη γη όταν δεν ζουν μεταξύ φυλών orc. Είτε παρέχοντας για τον εαυτό τους μέσα σε βάρβαρες φυλές είτε προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα στις φτωχογειτονιές των μεγαλύτερων πόλεων, οι half-orcs επιζούν με τη φυσική τους δύναμη, την αντοχή τους και την αποφασιστικότητά τους που κληρονομούν από την ανθρώπινη καταγωγή τους.

Δύσκολα Αποδεκτοί

Κάθε half-orc βρίσκει έναν τρόπο να κερδίσει αποδοχή από όσους μισούν τους half-orcs. Μερικοί είναι επιφυλακτικοί, προσπαθώντας να μην προσελκύσουν την προσοχή πάνω τους. Μερικοί επιδεικνύουν ευσέβεια και ευσπλαχνία όσο πιο δημόσια μπορούν (ανεξάρτητα από το αν αυτές οι επιδείξεις είναι ειλικρινείς). Και μερικοί απλά προσπαθούν να είναι τόσο σκληροί που οι άλλοι απλώς τους αποφεύγουν.

Half-Orc Traits

Ο Half-orc χαρακτήρας σου έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κληρονομιά από την Orc καταγωγή του

Ability Score Increase.
Το Strength score σου αυξανεται κατα 2 και το Constitution score σου κατά 1.

Age.
Οι Half-orcs ωριμάζουν λίγο νωρίτερα από τους ανθρώπους φτάνοντας την ενηλικίωση περίπου στα 14 χρόνια. Γερνάνε αισθητά γρηγορότερα  και σπανίως ζουν περισσότερο από 75 χρόνια.
Alignment.
Οι Half-orcs έχουν κληρονομήσει μια τάση προς Chaotic alignments από τους Orc προγόνους τους και δεν τείνουν εύκολα σε Good. Οι Half-orcs που έχουν μεγαλώσει ανάμεσα σε Orcs και είναι πρόθυμοι να ζουν ανάμεσά τους είναι συνήθως Evil.

Size.
Οι Half-orcs είναι λίγο μεγαλύτεροι και πιο ογκώδεις από τους Ανθρώπους, σε ύψος από 5 έως 6 feet. Το μέγεθος σου είναι medium.

Speed.
Η βασική ταχύτητα που κινείσαι είναι 30 feet.
Darkvision.
Χάρη στο Orc αίμα που κυλάει μέσα σου, έχεις ανώτερη όραση σε απόλυτο σκοτάδι και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορείς να δεις σε χαμηλό φωτισμό έως και 60 feet σαν να ήταν εντονος φωτισμός και σε απόλυτο σκοτάδι σα να ήταν χαμηλός φωτισμός. Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις χρώματα στο σκοτάδι παρά μόνο αποχρώσεις του γκρι.

Menacing.
Αποκτάς proficiency στο Intimidation skill.

Relentless Endurance.
Όταν πέσεις στα 0 hit points αλλά δεν έχεις σκοτωθεί, μπορείς αυτόματα να σταθεροποιήσεις την υγεία σου με 1 hit point. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη δυνατότητα ξανα εώς ότου κάνεις ένα long rest.   

Savage Attacks.
Όταν ρίχνεις Critical hit με ένα όπλο κοντινής απόστασης (melee weapon), μπορείς να ρίξεις ένα από τα ζάρια που χρησιμοποιείς για να κάνεις damage, μια επιπλέον φορά και να το προσθέσεις στο συνολικό damage του Critical hit.

Languages.
Μπορείς να μιλήσεις, διαβάσεις και να γράψεις την κοινή γλώσσα (Common) και την γλώσσα των Orc. Η γλώσσα των Orc είναι σκληρή γλώσσα με τραχιά σύμφωνα. Δεν έχει έχει δική της γραφή αλλά χρησιμοποιεί το αλφάβητο των Νάνων.

Δες τις υπόλοιπες Φυλές

Το Half-Orc Race θα το βρεις στη σελίδα 40 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανά πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.