Half-Elf

Περπατώντας σε δύο κόσμους ενώ πραγματικά δεν ανήκουν σε κανέναν, οι half-elves συνδυάζουν αυτά που κάποιοι λένε ότι είναι οι καλύτερες ιδιότητες των ξωτικών και των ανθρώπων γονιών τους: την ανθρώπινη περιέργεια, εφευρετικότητα και φιλοδοξία που μετριάζεται από τις αναπτυγμένες αισθήσεις τους, αγάπη για τη φύση, και τα καλλιτεχνικά γούστα των ξωτικών. Μερικοί half-elves ζουν ανάμεσα σε ανθρώπους, και ξεχωρίζουν από τις συναισθηματικές και σωματικές διαφορές τους, βλέποντας φίλους και αγαπημένους να γερνάνε ενώ ο χρόνους τους αγγίζει ελάχιστα. Άλλοι ζουν με τα ξωτικά, μεγαλώνοντας με ανησυχία καθώς ενηλικιώνονται στο αιώνιο βασίλειο των ξωτικών, ενώ οι συνομήλικοί τους συνεχίζουν να ζουν ως παιδιά. Πολλοί half-elves, ανίκανοι να ταιριάξουν σε καμία κοινωνία, επιλέγουν να ζουν μόνοι τους περιπλανώντας ή να ενωθούν με άλλους απροσάρμοστους και περιθωριακούς για μια περιπετειώδης ζωή.

Από Δύο Κόσμους

Στους ανθρώπους, οι half-elves μοιάζουν με ξωτικά και στα ξωτικά, μοιάζουν με ανθρώπους. Στο ύψος, είναι κοντά και με τους δύο γονείς, παρόλο που δεν είναι ούτε τόσο λεπτοί όσο τα ξωτικά ούτε τόσο ανοιχτοί όσο οι άνθρωποι. Κυμαίνονται από κάτω από 1,50 cm μέχρι περίπου 1,80 cm, και από 45 μέχρι 80 κιλά, με τους άντρες να είναι λίγο πιο ψηλοί και παχιοί από τις γυναίκες. Οι άντρες half-elves έχουν μούσι, και μερικές φορές αφήνουν γενειάδες για να καλύψουν την ξωτική καταγωγή τους. Το χρώμα και τα χαρακτηριστικά των half-elves κυμαίνονται κάπου μεταξύ των ανθρώπων και ξωτικών γονιών τους, και έτσι έχουν μία πιο έντονη ποικιλία από αυτή που συναντάμε σε άλλες φυλές. Τείνουν να έχουν τα μάτια των ξωτικών γονιών τους.

Διπλωμάτες ή Περιπλανώμενοι

Οι half-elves δεν έχουν δική τους γη, αλλά είναι ευπρόσδεκτοι στις ανθρώπινες πόλεις και λιγότερο ευπρόσδεκτοι στα δάση των ξωτικών. Σε μεγάλες πόλεις σε περιοχές όπου τα ξωτικά και οι άνθρωποι συχνά συνυπάρχουν, οι half-elves είναι αριθμητικά αρκετοί για να σχηματίσουν μικρές κοινότητες. Απολαμβάνουν την παρέα άλλων half-elves, που είναι οι μόνοι που καταλαβαίνουν πως είναι να ζεις μεταξύ δύο κόσμων.

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου, ωστόσο, οι half-elves είναι τόσο ασυνήθιστοι που μπορεί να ζήσουν 4 χρόνια χωρίς να γνωρίσουν άλλον. Μερικοί half-elves προτιμούν να αποφεύγουν την παρέα τελείως περιπλανώντας ως παγιδευτές, δασολόγοι, κυνηγοί ή εξερευνητές και επισκέπτοντας σπάνια πολιτισμούς. Όπως τα ξωτικά, έχουν ως κίνητρο την μανία για ταξίδια που έρχεται από την μακροζωία τους. Άλλοι, αντιθέτως, ρίχνονται στην κοινωνία, χρησιμοποιώντας το χάρισμά τους και τις κοινωνικές τους δεξιότητες σε διπλωματικούς ρόλους ή ως απατεώνες.

Εξαιρετικοί πρεσβευτές

Πολλοί half-elves μαθαίνουν από μικρή ηλικία να συνυπάρχουν με όλους, εκτοπίζοντας την εχθρότητα και βρίσκοντας κοινό έδαφος. Ως φυλή, έχουν χάρη των ξωτικών χωρίς να είναι αφηρημένοι οπως αυτα και την ανθρώπινη ενέργεια χωρίς ανθρώπινη αγένεια. Συχνά κάνουν εξαιρετικούς πρεσβευτές και κινούνται σε κοινό έδαφος (εκτός ανάμεσα σε ξωτικά και ανθρώπους, αφού κάθε πλευρά υποψιάζεται ότι ο half-elf ευνοεί τον άλλο).

Half-Elf Traits

Ο half-elf χαρακτήρας σου έχει κάποιες κοινές ιδιότητες με τα elves και κάποιες μονάδικες ιδιότητες που θα βρεί κανείς μόνο ανάμεσα στα half-elves.

Ability Score Increase.
Το Charisma score σου αυξάνεται κατά 2, ενώ 2 ακόμα ability scores της επιλογής σου κατά 1.
Age.
Τα half-elves ωριμάζουν στην ίδια ηλικία με τους ανθρώπους και φτάνουν την ενηλικίωση περίπου στα 20 χρόνια. Ζούνε πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους, όμως παρόλα υτά συνήθως δεν ξεπερνούν τα 180 χρόνια.

Alignment.
Τα half-elves μοιράζονται τη χαοτική κλίση της κληρονομιάς τους. Εκτιμούν τόσο την προσωπική ελευθερία όσο και τη δημιουργική έκφραση, αποδεικνύοντας πως δεν τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη προς τους ηγέτες ούτε επιθυμία για να έχουν οπαδούς. Παρεκκλίνουν στους κανόνες, αντιτίθενται στις απαιτήσεις των άλλων και μερικές φορές αποδεικνύονται αναξιόπιστοι ή τουλάχιστον απρόβλεπτοι.

Size.
Τα half-elves έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τους ανθρώπους, κυμαίνονται μεταξύ 5 και 6 feet. Το μέγεθος σου είναι Medium.

Darkvision.
Χάρη στο αίμα ξωτικού μέσα σου, έχεις ανώτερη όραση σε απόλυτο σκοτάδι και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορείς να δεις σε χαμηλό φωτισμό έως και 60 feet σαν να ήταν εντονος φωτισμός και σε απόλυτο σκοτάδι σα να ήταν χαμηλός φωτισμός. Δεν μπορείς να αναγνωρίσεις χρώματα στο σκοτάδι παρά μόνο αποχρώσεις του γκρι.

Fey Ancestry.
Εχεις πλεονέκτημα (advantage) σε saving throws εναντίων σε αποπείρες να γίνεις charmed και η μαγεία δεν μπορεί να σε εξαναγκάσει να κοιμηθείς.

Skill Versatility.
Αποκτάς proficiency σε δύο skills της επιλογής σου.

Languages.
Μπορείς να μιλήσεις, διαβάσεις και να γράψεις την κοινή (Common) γλώσσα, την γλώσσα των ξωτικών (Elvish) και μια έξτρα γλώσσα της επιλογής σου.

Δες τις υπόλοιπες Φυλές

Το Half-Elf Race θα το βρεις στη σελίδα 38 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανά πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.