Fighter

Μια Human σε θωρακισμένη πανοπλία κρατά την ασπίδα της μπροστά της καθώς τρέχει προς τη μάζα των goblins. Ένα elf πίσω της, ντυμένο με δερμάτινη πανοπλία, ρίχνει στα goblins βέλη με το έξοχο τόξο του. Το half-orc που είναι εκεί κοντά φωνάζει εντολές, βοηθώντας τους δύο μαχητές να συντονίσουν την επίθεσή τους με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ένας νάνος σε αλυσιδωτή πανοπλία παρατάσσει την ασπίδα του ανάμεσα στο ρόπαλο του γιγάντιου ogre που επιτίθεται στον σύντροφό του, αποκρούοντας το θανάσιμο χτύπημα. Ο σύντροφος του ένας half-elf σε πανοπλία, ταλαντεύει δύο γιαταγάνια καθώς περικυκλώνει το orge, αναζητώντας ένα αδύναμο σημείο στην άμυνα του.

Ένας μονομάχος παλεύει ως άθλημα σε μια αρένα, ένας μάστερ με την τρίαινα και το δίχτυ του, εξειδικευμένος στην καταπολέμηση των εχθρών και τον εξευτελισμό τους για την ευχαρίστηση του πλήθους, αλλά και το δικό του τακτικό πλεονέκτημα. Το ξίφος του αντιπάλου του φλέγεται με μπλε φως μια στιγμή προτού στείλει μια αστραπιαία επίθεση για να τον κατατροπώσει.

Όλοι αυτοί οι ήρωες είναι fighters, ίσως η πιο ποικίλα τάξη χαρακτήρων στους κόσμους των Dungeons & Dragons. Ιππότες, κατακτητές, βασιλικοί πρωταθλητές, επίλεκτοι πολεμιστές, σκληροί μισθοφόροι και βασιλικοί ληστές, όλοι χαρακτηρίζονται από  απαράμιλλη ικανότητα στα όπλα και στις πανοπλίες και από βαθιά γνώση των δεξιοτήτων της μάχης. Είναι εξοικειωμένοι με τον θάνατο, έτοιμοι να τον συναντήσουν και να τον κοιτάξουν προκλητικά στα μάτια.

Ολοκληρωμένοι Ειδικοί

Οι fighters μαθαίνουν τα βασικά όλων των ειδών μάχης. Κάθε fighter μπορεί να χειριστεί ένα τσεκούρι, να ξιφομαχήσει με ένα λεπτό και εύκαμπτο σπαθί ή rapier, να χειριστεί ένα μακρύ σπαθί ή ένα greatsword, να χρησιμοποιήσει ένα τόξο και ακόμη και να παγιδεύσει τους εχθρούς σε ένα δίχτυ με κάποιο βαθμό δεξιοτήτων. Ομοίως, ένας fighter είναι έμπειρος με ασπίδες και κάθε μορφή πανοπλίας. Πέρα από αυτό το βασικό βαθμό εξοικείωσης, κάθε fighter ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο είδος μάχης. Μερικοί επικεντρώνονται στην τοξοβολία, καποιοι στη μάχη με δύο όπλα ταυτόχρονα και άλλοι στην ενίσχυση των πολεμικών τους δεξιοτήτων με μαγεία. Αυτός ο συνδυασμός ευρείας γενικής ικανότητας και εκτεταμένης εξειδίκευσης καθιστά τους fighters ανώτερους μαχητές σε πεδία μάχης και σε μπουντρούμια.

Εκπαιδευμένοι για Κίνδυνο

Δεν είναι όλα τα μέλη της φρουράς της πόλης, η πολιτοφυλακή του χωριού ή ο στρατός της βασίλισσας fighters. Τα περισσότερα από αυτά τα στρατεύματα είναι σχετικά μη εκπαιδευμένοι στρατιώτες με μόνο τις πιο βασικές γνώσεις μάχης. Βετεράνοι στρατιώτες, στρατιωτικοί αξιωματικοί, εκπαιδευμένοι σωματοφύλακες, αφοσιωμένοι ιππότες και παρόμοιες φιγούρες αποτελούν τους  fighters.

Ορισμένοι fighters θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εκπαίδευσή τους ως τυχοδιώκτες. Η εξερεύνηση μπουντρουμιών, το κυνήγι των τεράτων και άλλες επικίνδυνες δουλειές που είναι κοινές μεταξύ των εξερευνητών είναι η δεύτερη φύση ενός fighter και δε διαφέρει πολύ από τη ζωή που άφησε πίσω του. Υπάρχουν ίσως μεγαλύτεροι κίνδυνοι, αλλά και πολύ μεγαλύτερες ανταμοιβές -λίγοι fighters της φρουράς της πόλης έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα φλεγόμενο μαγικό ξίφος, για παράδειγμα.

Quick Build

Μπορείς να φτιάξεις έναν Fighter γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. Πρώτον όρισε το μεγαλύτερο Ability score σου να είναι το Strength ή το Dexterity, ανάλογα με τον τρόπο που θες να επικεντρώνεσαι σε επιθέσεις σώμα με σώμα (melee weapons) ή στην τοξοβολία (ή όπλα της κατηγορίας finesse). Το δεύτερο μεγαλύτερο Ability score σου πρέπει να είναι το Constitution ή το  Intelligence αν έχεις σκοπό να υιοθετήσεις το Eldritch Knight martial archetype. Τέλος για Background επέλεξε το soldier.

Class Features

Σαν Fighter αποκτάς τις ακόλουθες ικανότητες.

Hit Points
Hit Dice: 1d10 για κάθε fighter level
Hit Points στο 1ο level: 10 + το Constitution modifier σου
Hit Points σε μεγαλύτερα levels: 1d10 (εναλλακτικά 6) + το Constitution modifier σου

Proficiencies

Armor: Κάθε είδους πανοπλία (armor) και ασπίδα (shield)
Weapons: Απλά όπλα (simple weapons), martial weapons
Tools: Κανένα
Saving Throws: Strength, Constitution
Skills: Επιλέγεις δύο από τα εξής: Acrobatics, Animal Handling, Athletics, History, Insight, Intimidation, Perception και Survival

Equipment

Ξεκινάς με τον ακόλουθο εξοπλισμό, στον οποίο προστίθεται ο εξοπλισμός από το backround που θα διαλέξεις.

  • (a) ένα chain mail, ή (b) δερμάτινη πανοπλία (leather armor), τόξο (longbow) και 20 βέλη.
  • (a) ένα martial weapon και μια ασπίδα (shield) ή (b) δυο martial weapons
  • (a) μια ελαφριά βαλλίστρα (light crossbow) και 20 βέλη,
    ή (b) δύο μικρά τσεκούρια (handaxes)
  • (a) ένα dungeoneer’s pack, ή (b) ένα explorer’s pack

Παρακάτω είναι ο πίνακας εξέλιξης της Κλάσης:

Fighter LevelProficiency BonusFeatures
1st+2Fighting Style, Second Wind
2nd+2Action Surge (1 χρήση)
3rd+2Martial Archetype
4th+2Ability Score Improvement
5th+3Extra Attack
6th+3Ability Score Improvement
7th+3Martial Archetype feature
8th+3Ability Score Improvement
9th+4Indomitable (1 χρήση)
10th+4Martial Archetype feature
11th+4Extra Attack (x2)
12th+4Ability Score Improvement
13th+5Indomitable (2 χρήσεις)
14th+5Ability Score Improvement
15th+5Martial Archetype feature
16th+5Ability Score Improvement
17th+6Action Surge (2 χρήσεις),
Indomitable (3 χρήσεις)
18th+6Martial Archetype feature
19th+6Ability Score Improvement
20th+6Extra Attack (x3)

Δες τις υπόλοιπες Κλάσεις

Το Fighter Class θα το βρεις στη σελίδα 70 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανά πάσα στιγμή..
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.