Dragonborn

Γεννημένοι από δράκους, όπως δηλώνει το όνομά τους, οι dragonborn περπατούν περήφανα μέσα σ’ έναν κόσμο που τους αντιμετωπίζει με φοβισμένη κατανόηση. Δημιουργημένοι από δρακονικούς θεούς ή από τους ίδιους τους δράκους, οι dragonborn αρχικά εκκολάφθηκαν από αυγά δράκων ως  μία μοναδική φυλή, συνδυάζοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δράκων και των ανθρωποειδών. Μερικοί dragonborn είναι πιστοί υπηρέτες σε πραγματικούς δράκους, άλλοι είναι στρατιώτες σε μεγάλους πολέμους και άλλοι περιπλανώνται ακόμα χωρίς ξεκάθαρο μονοπάτι στη ζωή.

Το Περήφανο Γένος των Δράκων

Οι dragonborn μοιάζουν πολύ με δράκους, στέκονται όρθιοι σε ανθρωποειδή μορφή, αν και δεν έχουν ούτε φτερά ούτε ουρά. Ο πρώτος dragonborn είχε λέπια σε έντονες αποχρώσεις που ταίριαζαν με τα χρώματα των συγγενών του, αλλά γενιές διασταύρωσης έχουν δημιουργήσει μία πιο κοινή εμφάνιση. Τα μικρά, λεπτά λέπια τους είναι συνήθως ορειχάλκινα ή χάλκινα σε χρώμα, μερικές φορές κυμαίνονται μέσα σε κόκκινο, καφέ-κόκκινο, χρυσό ή χαλκό-πράσινο. Είναι ψηλοί και ισχυρά φτιαγμένοι, συχνά φτάνουν μέχρι τα 2 μέτρα και ζυγίζουν 130 κιλά ή και περισσότερα. Τα χέρια τους και τα πόδια τους είναι δυνατά, έχουν τρία δάχτυλα και έναν αντίχειρα με νύχια σε κάθε χέρι. Το αίμα ενός συγκεκριμένου είδους δράκου ρέει πολύ δυνατά μέσα σε κάποιες φυλές dragonborn. Αυτοί οι dragonborn συνήθως διαθέτουν λέπια που ταιριάζουν καλύτερα με αυτά των προγόνων τους – ανοιχτό κόκκινο, πράσινο, μπλε  ή άσπρο, λαμπερό μαύρο ή φανταχτερό μεταλλικό χρυσό, ασημί, ορειχάλκινο ή χάλκινο.

Αυτοδύναμες Φυλές

Για κάθε δράκο, η φυλή είναι πιο σημαντική από τον ίδιο του τον εαυτό. Οι dragonborn βάζουν την αφοσίωσή τους και τον σεβασμό τους προς τη φυλή τους πάνω από όλα τα άλλα, ακόμα και τους θεούς. Κάθε πράξη ενός dragonborn αντανακλά την τιμή της φυλής του/της και η προσβολή της φυλής μπορεί να προκαλέσει απέλαση και εξορία. Κάθε dragonborn ξέρει το πόστο και τα καθήκοντά του/της και η τιμή απαιτεί τη διατήρηση των ορίων αυτής της θέσης.

Η συνεχής θέληση για αυτό-βελτίωση δείχνει την αυτάρκεια της φυλής ως σύνολο. Οι dragonborn τιμούν τις ικανότητες και την τελειότητα σε κάθε προσπάθεια. Μισούν την αποτυχία και σπρώχνουν τους εαυτούς τους σε ακραίες προσπάθειες πριν εγκαταλείψουν κάτι. Ένας dragonborn θέτει τη μαεστρία σε κάποια συγκεκριμένη ικανότητα ως στόχο ζωής. Μέλη άλλων φυλών που έχουν κοινή την ίδια αφοσίωση μπορούν να αποκτήσουν εύκολα τον σεβασμό ενός dragonborn.

Παρόλο που όλοι οι dragonborn θέλουν να είναι αυτάρκεις, αναγνωρίζουν ότι μερικές φορές χρειάζονται βοήθεια σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά η καλύτερη πηγή τέτοιας βοήθειας είναι η φυλή  και όταν η φυλή χρειάζεται βοήθεια, στρέφεται σε άλλη dragonborn φυλή πριν ζητήσει βοήθεια από διαφορετικές φυλές – ή ακόμα και από τους θεούς.

DRACONIANS

Στον κόσμο του Dragonlance, οι ακόλουθοι της διαβολικής θεάς Takhisis έμαθαν μια μαύρη τελετουργία που τους επέτρεπε να διαφθείρουν τα αυγά των μεταλλικών δράκων, παράγοντας διαβολικούς dragonborn οι οποίοι ονομάζονταν draconians.Πέντε είδη draconians αντίστοιχα για κάθε είδος μεταλλικού δράκου, πολέμησαν στο πλευρό της Takhisis στον πόλεμο του Lance: auraks (χρυσοί), baaz (ορειχάλκινοι), bozak (μπρούτζινοι), kapak (χάλκινοι) και sivak (ασημένιοι). Αντί για αναπνοές-όπλα είχαν μοναδικές μαγικές ικανότητες.

Dragonborn Traits

Η δρακονική κληρονομιά σου εξασφαλίζει ένα πλήθος χαρακτηριστικών τα οποία μοιράζεσαι με άλλους dragonborn.

Ability Score Increase.
Το Strength score σου αυξάνεται κατα 2, ενώ το Charisma score σου αυξάνεται κατά 1.

Age.
Οι νεαροί dragonborns μεγαλώνουν γρήγορα. Μπορούν να περπατούν ώρες μετά την εκκόλαψη τους, επιτυγχάνουν το μέγεθος και την εμφάνιση ενός 10χρονου human παιδιού στην ηλικία των 3, ενώ ενηλικιώνονται στην ηλικία των 15. Φτάνουν έως την ηλικία των 80.

Alignment.
Οι dragonborns τείνουν προς τα άκρα, κάνοντας συνειδητή επιλογή είτε προς τη μια μεριά ή προς την άλλη του κοσμικού πολέμου, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, αντιπροσωπεύοντας τον Bahamut ή τον Tiamat αντίστοιχα. Οι περισσότεροι dragonborns είναι καλοί αλλά αυτοί που πορεύονται με τον Tiamat μπορούν να γίνουν τρομερά κακοί.

Size.
Οι dragonborns είναι ψηλότεροι και βαρύτεροι από τους humans, φτάνοντας ύψος πάνω από 6 feet και ζυγίζοντας περίπου 250 pounds. Το μέγεθος σου είναι Medium.

Speed.
Η βασική σου ταχύτητα περπατήματος είναι 30 feet.

Draconic Ancestry.
Έχεις δρακονική καταγωγή. Διάλεξε έναν τύπο δράκου από τον πίνακα Draconic Ancestry. Το όπλο-ανάσα σου και η ζημιά (damage) που προκαλεί διαφέρουν ανάλογα από το είδος του δράκου όπως περιγράφει ο πίνακας.  

Draconic Ancestry

DragonDamage TypeBreath Weapon
Black (Μαύρος)Acid5 έως 30 ft. σε ευθεία (Dex. save)
Blue (Μπλε)Lighting5 έως 30 ft. σε ευθεία (Dex. save)
Brass (Ορειχάλκινος)Fire5 έως 30 ft. σε ευθεία (Dex. save)
Bronze (Μπρούτζινος)Lighting5 έως 30 ft. σε ευθεία (Dex. save)
Copper (Χάλκινος)Acid5 έως 30 ft. σε ευθεία (Dex. save)
Gold (Χρυσός)Fire15 ft. κώνου (Dex. save)
Green (Πράσινος)Poison15 ft. κώνου (Con. save)
Red (Κόκκινος)Fire15 ft. κώνου (Dex. save)
Silver (Ασημένιος)Cold15 ft. κώνου (Dex. save)
White (Λευκός)Cold15 ft. κώνου (Dex. save)

Breath Weapon.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το action σου για να εκπνεύσεις μια καταστροφική ενέργεια. Η δρακονική καταγωγή σου καθορίζει το μέγεθος, σχήμα και το είδος της ζημιάς της αναπνοής σου.

Όταν χρησιμοποιείς την αναπνοή-όπλο σου, κάθε πλάσμα στην περιοχή που εκπέμπεται πρέπει να κάνει ένα saving throw το είδος του οποίου αναφέρεται στον πίνακα. Το DC γι αυτό το saving throw ισούται με 8 + το Constitution modifier σου + το proficiency bonus σου. Ένα πλάσμα τρώει 2d6 damage αν αποτύχει, ενώ τρώει το μισό αν επιτύχει στο saving throw.
Το damage αυξάνεται σε 3d6 στο 6ο level, σε 4d6 στο 11ο level και σε 5d6 στο 16ο level.

Αφού χρησιμοποιήσεις την αναπνοή-όπλο σου, δε μπορείς να την ξανά χρησιμοποιήσεις μέχρι να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου με ένα short ή long rest.

Damage Resistance.
Έχεις αντίσταση (resistance) στο Damage type που σχετίζεται με τη δρακονική καταγωγή σου.

Languages.
Μπορείς να μιλήσεις, διαβάσεις και να γράψεις την κοινή (Common) γλώσσα και την Draconic. Η δρακονική γλώσσα για την ακρίβεια είναι μια από τις παλαιότερες και συχνά χρησιμοποιείται στην μελέτη της μαγείας. Η γλώσσα στα περισσότερα πλάσματα ακούγεται σκληρή και περιλαμβάνει πολυάριθμα δύσκολα σύμφωνα και σφυριχτούς φθόγγους.

Δες τις υπόλοιπες Φυλές

Το Dragonborn Race θα το βρεις στη σελίδα 32 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανά πάσα στιγμή.
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.