Κλάσεις

Με τον όρο Κλάση ή Class εννοούμε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων και γενικότερα μιας κλίσης που έχει ένας χαρακτήρας τα οποία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και εκπαίδευσης. Στην ουσία είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός που έχει επιλέξει με την ευρεία έννοια, η καριέρα που είναι πια τρόπος ζωής, άσχετα με τον τρόπο που βιοπορίζεται.

Μήπως επέκταση των χεριών του είναι ατσαλένιες λεπίδες και τσεκούρια; Αν ναι ίσως είσαι fighter αν όμως ταυτόχρονα είσαι στρατιώτης του Θεού του τότε σίγουρα είσαι ένας Paladin. Γεννήθηκες με μαγικές δυνάμεις καθώς κατάγεται από οικογένεια Sorcerer ή τις απέκτησες με κόπο μελετώντας μυσταγωγικά βιβλία και να γίνεις Wizards; Αν έμαθες να ζει στους δρόμους από παιδί και να επιβιώνεις κλέβοντας πορτοφόλια μιλάμε για έναν επιδέξιο Rogue.

Τα κείμενα που θα δείτε παρακάτω προέρχονται από το βιβλίο Player’s Handbook, το βασικό βιβλίο κανόνων του Dungeons & Dragons. Το συγκεκριμένο βιβλίο κυκλοφορεί μόνο στην αγγλική γλώσσα και αποτελεί μέρος της συλλογής της 5ης έκδοσης του παιχνιδιού που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014.