Barbarian

Ένας ψηλός ιθαγενής άνθρωπος παλεύει μέσα σε μια χιονοθύελλα, φορώντας γούνα και κουνώντας το τσεκούρι του. Γελάει καθώς επιτίθεται προς τον γίγαντα του παγετού που τόλμησε να αρπάξει το κοπάδι του λαού του.

Μία half-orc γρυλίζει προς τον τελευταίο ανταγωνιστή της για την εξουσία πάνω στη άγρια ​​φυλή τους, έτοιμη να σπάσει το λαιμό του με τα γυμνά χέρια της όπως έκανε και με τους τελευταίους έξι αντιπάλους.

Με αφρό στο στόμα, ένας νάνος χτυπάει το κράνος του στο πρόσωπο του drow εχθρού του και στη συνέχεια γυρίζει για να χτυπήσει με τον θωρακισμένο αγκώνα του την κοιλιά του άλλου.

Αυτοί οι barbarians, διαφορετικοί όπως μπορεί να είναι, χαρακτηρίζονται από την οργή τους: αχαλίνωτη, αβίαστη και τη βάναυση μανία τους. Πέρα από ένα απλό συναίσθημα, ο θυμός τους είναι η αγριότητα ενός απειλούμενου αρπακτικού, η αδυσώπητη επίθεση μιας καταιγίδας, η ανατριχιαστική αναταραχή της θάλασσας.

Για μερικούς, η οργή τους πηγάζει από μια μέθεξη με άγρια ​​ζωικά πνεύματα. Άλλοι την αντλούν από μια δεξαμενή θυμού σε έναν κόσμο γεμάτο πόνο. Για κάθε barbarian, η οργή είναι μια δύναμη που δεν τροφοδοτεί μόνο μια τρέλα μάχης, αλλά και ασυνήθιστα αντανακλαστικά, ανθεκτικότητα και επίδειξη δύναμης.

Αρχέγονο Ένστικτο

Οι άνθρωποι των πόλεων υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι οι πολιτισμένοι τους τρόποι τους ξεχώρισαν από τα ζώα -σαν να αρνείσαι τη φύση σου ως σημάδι υπεροχής. Για έναν barbarian, όμως, ο πολιτισμός δεν είναι αρετή, αλλά ένα σημάδι αδυναμίας. Οι ισχυροί αγκαλιάζουν τη ζωική τους φύση, τα έντονα ένστικτα, την αρχέγονη φυσικότητα και την άγρια ​​οργή τους. Οι barbarians δεν αισθάνονται άνετα όταν περιτριγυρίζονται από τοίχους και πλήθη. Ευημερούν στις άγριες περιοχές της πατρίδας τους: στην τούνδρα, τη ζούγκλα ή τα λιβάδια όπου ζουν και κυνηγούν οι φυλές τους.

Οι barbarians νιώθουν ζωντάνια στο χάος της μάχης. Μπορούν να βρεθούν σε έξαλλη κατάσταση όταν τους κυριεύει η οργή, η οποία τους δίνει υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή. Ένας barbarian μπορεί να αντλήσει από αυτή τη δεξαμενή θυμού μόνο λίγες φορές χωρίς ανάπαυση, αλλά αυτές οι φορές είναι συνήθως αρκετές για να νικήσουν οποιεσδήποτε απειλές προκύψουν.

Μια Ζωή Μέσα Στον Κίνδυνο

Δεν ανήκει κάθε μέλος των φυλών που θεωρούνται «βάρβαροι» από τους γόνους της πολιτισμένης κοινωνίας στην κλάση barbarian. Ένας αληθινός barbarian μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι τόσο ασυνήθιστος όσο ένας εξειδικευμένος μαχητής σε μια πόλη, και αυτός ή αυτή παίζει έναν παρόμοιο ρόλο με εκείνον του προστάτη του λαού και του ηγέτη σε εποχές πολέμου. Η ζωή στις άγριες περιοχές του κόσμου είναι γεμάτη κινδύνους: αντίπαλες φυλές, θανατηφόρα καιρικά φαινόμενα και τρομακτικά τέρατα. Οι barbarians αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο αυτόν τον κίνδυνο, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνει ο λαός τους.

Το θάρρος τους απέναντι στον κίνδυνο καθιστά τους barbarians ιδανικούς για περιπέτεια. Η περιπλάνηση είναι συχνά ένας τρόπος ζωής για τις γηγενείς φυλές τους, και η ζωή χωρίς ρίζες δεν είναι κακή για έναν barbarian. Σε κάποιους barbarians λείπουν οι στενές οικογενειακές δομές της φυλής, αλλά τελικά τις αντικαθιστούν οι δεσμοί που σχηματίζονται μεταξύ των μελών των περιπετειών τους.

Quick Build

Μπορείς να φτιάξεις έναν Barbarian γρήγορα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές. Πρώτον όρισε το μεγαλύτερο Ability score σου να είναι το Strength και έπειτα το Constitution. Δευτερον για Background επέλεξε το Outlander.

Class Features

Σαν Barbarian αποκτάς τις ακόλουθες ικανότητες.
Hit Points
Hit Dice: 1d12 για κάθε barbarian level
Hit Points στο 1ο level: 12 + το Constitution modifier σου
Hit Points σε μεγαλύτερα levels: 1d12 (εναλλακτικά 7) + το Constitution modifier σου

Proficiencies

Armor: Ελαφριά πανοπλία (light armor), μεσαία πανοπλία (medium armor), ασπίδες (shields)
Weapons: Απλά όπλα (simple weapons), martial weapons
Tools: Κανένα
Saving Throws: Strength, Constitution
Skills: Επιλέγεις δύο από τα εξής: Animal Handling, Athletics, Intimidation, Nature, Perception και Survival

Equipment

Ξεκινάς με τον ακόλουθο εξοπλισμό, στον οποίο προστίθεται ο εξοπλισμός από το backround που θα διαλέξεις.

  • (a) ένα greataxe, ή (b) ένα οποιοδήποτε martial weapon για κοντινές (melee) αποστάσεις
  • (a) δύο μικρά τσεκούρια (handaxes), ή (b) ένα οποιοδήποτε simple weapon
  • Ένα explorer’s pack και τέσσερα javelins

Παρακάτω είναι ο πίνακας εξέλιξης της Κλάσης:

The Barbarian

Barbarian
Level
Proficiency
Bonus
FeaturesRagesRage
Damage
1st+2Rage, Unarmored Defence2+2
2nd+2Reckless Attack, Danger Sense2+2
3rd+2Primal Path3+2
4th+2Ability Score Improvement3+2
5th+3Extra Attack, Fast Movement3+2
6th+3Path feature4+2
7th+3Feral Instinct4+2
8th+3Ability Score Improvement4+2
9th+4Brutal Critical (1 die)4+3
10th+4Path feature4+3
11th+4Relentless Rage4+3
12th+4Ability Score Improvement5+3
13th+5Brutal Critical (2 dice)5+3
14th+5Path feature5+3
15th+5Persistent Rage5+3
16th+5Ability Score Improvement5+4
17th+6Brutal Critical (3 dice)6+4
18th+6Indomitable Might6+4
19th+6Ability Score Improvement6+4
20th+6Primal ChampionUnlimited +4

Δες τις υπόλοιπες Κλάσεις

Το Barbarian Class θα το βρεις στη σελίδα 46 του Player’s Handbook

Τα κείμενα αυτά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν το επίσημο βιβλίο
και ένας σωστός παίκτης πρέπει να ανατρέχει σε αυτό ανα πάσα στιγμή..
Μην ξεχάσεις να στηρίξεις το μαγαζί της γειτονιάς σου
αγοράζοντας το Player’s Handbook με την πρώτη ευκαιρία.