D&D Day: Απαιτούνται θυσίες

Πότε: 8 Φεβρουαρίου
Που: House of Games, Αιγάλεω
Συμμετοχή: 6€ με ποτό

Εδώ και χρόνια ονειρευόμαστε τη μέρα εκείνη, που το κάθε μέλος της ομάδας ξυπνάει το πρωί με ένα και μόνο πράγμα στο μυαλό, το D&D. Ο DM που από νωρίς θα ξεκινήσει να οργανώνει όλα τα απαραίτητα για να καθοδηγήσει τους ήρωες στην αποστολή τους. Θα ξαναδιαβάσει για δέκατη φορά το κείμενο που τόσο καιρό ετοιμάζει (κάνοντας και για δέκατη φορά αλλαγές), θα στρώσει το φθαρμένο, τσακισμένο αλλά έμπιστο grid mat στο τραπέζι, θα σχεδιάσει τους χάρτες, θα συγκεντρώσει ζάρια και μινιατούρες και όλα τα άλλα σύνεργα. Οι παίκτες που από τα χαράματα έχουν μελετήσει ενδελεχώς τα βιβλία και έχουν ετοιμάσει τον χαρακτήρα τους σ’ ένα ολοκαίνουργιο γυαλιστερό character sheet.

Το μεσημέρι έρχεται η ώρα. Η ομάδα μαζεύεται ενώ ο ήλιος χτυπάει ακόμα τον βαρετό, πραγματικό μας κόσμο και θα φύγει όταν προ πολλού έχει δύσει. Κλεισμένοι, στο κάστρο από ζάρια, φιγούρες, DM Screen, ηχεία, laptop, χαρτιά, μολύβια και φυσικά σνακ και αναψυκτικά, θα σώσουν τον δικό τους κόσμο απ’ το κακό για άλλη μια φορά.

Δεν χρειάζεται πλέον αυτή η εικόνα να βρίσκεται στη φαντασία μας. Το Dndeluxe Events και το House of Games θα κάνουν το όνειρό μας πραγματικότητα με ένα event που ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Μια θεματική ημέρα D&D σε χώρο πλήρως διαμορφωμένο ώστε να μας μεταφέρει στο φανταστικό κόσμο που τόσο μας έχει ανάγκη. Όλες οι δυσκολίες της οργάνωσης δεν θα μας απασχολήσουν μιας και θα υπάρχουν DMs που θα τρέξουν έτοιμη περιπέτεια.

Για όσους από εμάς ο χρόνος δεν περισσεύει θα υπάρχουν έτοιμοι καλοφτιαγμένοι χαρακτήρες για την περιπέτεια. Θα υπάρχουν ζάρια και φιγούρες αλλά κανείς δε λέει όχι στο τυχερό ζαράκι που σε κουβάλησε παλαιότερα, ή στον προσωπικό σου αγαπημένο χαρακτήρα τη φιγούρα του οποίου έβαψες με προσοχή και την φροντίζεις σαν παιδί σου. Όσο για snacks και αναψυκτικά, εδώ βρίσκεται η μεγαλύτερη έκπληξη. Στο event θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού με μεσαιωνικό φαγητό, ώστε το βράδυ στη ταβέρνα πριν μια μεγάλη μάχη να είναι πιο αληθινό από ποτέ. Την ατμόσφαιρα θα ενισχύουν cosplayers, larpers και crafters – οι ειδικοί. Η αλληλεπίδραση μαζί τους ενδεχομένως να επηρεάσει τη μοίρα του ήρωά σου και σίγουρα θα κάνει την εμπειρία πιο προσωπική και πιο πραγματική.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Σε ένα post-apocalyptic κόσμο, δαίμονες κυριαρχούν το βασίλειο. Οι πόλεις κάνουν συμφωνίες με άλλους δαίμονες, ώστε να έρθουν και να πολεμήσουν μεταξύ τους και το βασίλειο να μείνει στα χέρια των επιζώντων στο τέλος της μάχης. Μια τέτοια ιστορία μπορεί να εξελιχθεί με πολλούς τρόπους. Ήδη φαντάζομαι τον warlock που όταν δεν θα υπάρχει άλλη ελπίδα θα αφήσει την διαφθορά των δαιμόνων να τον κυριεύσει και θα τους επικαλεστεί για να καταστρέψει το μεγαλύτερο κακό. Ή τον paladin ο οποίος διαφωνεί ηθικά με το σχέδιο αλλά οι φωνές των δαιμόνων στα όνειρά του τον πείθουν να δράσει διαφορετικά. Σίγουρα στην ιστορία θα υπάρξει τρόμος αλλά και χαρά, απόγνωση αλλά και ανατροπές. Ακούγεται ως μια μεγάλη και δύσκολη αποστολή για τους ήρωες αλλά στα χέρια των έμπειρων DM, με την ατμόσφαιρα του χώρου, θα είναι μια μαγική εμπειρία.

Εν κατακλείδι, ένα τέτοιο event αποτελεί κάτι πρωτοπόρο για τη χώρα μας και σίγουρα κάτι αρκετά σπάνιο και παγκοσμίως. Χαίρομαι που υπάρχει στη σημερινή εποχή ο σεβασμός στο χόμπι μας που του αρμόζει, και ανυπομονώ να δω τους καρπούς αυτής της οργάνωσης στη πράξη. Πρέπει να αναφέρω επίσης πως στο τέλος του event θα υπάρχει giveaway. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να πάτε ως ομάδα, όλοι οι καλοί χωράνε στα υπόλοιπα party. Μπορείτε να είστε έμπειρος βετεράνος ή εντελώς καινούργιος στην ιδέα των roleplaying games. Σε ένα τόσο σημαντικό event, δεν αποκλείεται κανείς.

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες καθώς και να κλείσετε θέση μέσω της σελίδας του event στο facebook, https://www.facebook.com/events/2842271395804556/

Ο Αρθρογράφος – Αναστάσης Λιβανίδης

Ο Αναστάσης Λιβανίδης από μικρός είχε μια αγάπη για φανταστικούς κόσμους και για επιτραπέζια. Μετά από πολλές προσπάθειες συγγραφής μικρών ιστοριών καθώς και θεατρικών έργων ανακάλυψε το Dungeons and Dragons, το μοναδικό μέρος που τα επιτραπέζια και η συγγραφική του φαντασία μπορούσαν να συνδυαστούν.
Ξεκίνησε ως player σε προχωρημένο party επομένως έφαγε στη μάπα τους κανόνες και το character creation με τον πιο ωμό τρόπο (πέσε κολύμπα). Ίσως, αυτό να τον οδήγησε στην ιδιαίτερη εκτίμηση για την τήρηση των κανόνων του D&D “as written”. Η καριέρα του ως player, παρόλο σύντομη είχε μεγάλη ποικιλία μιας και βρέθηκε σε τραπέζια 5e, 3.5e, Pathfinder, καθώς και custom συστημάτων. Ο Αναστάσης βέβαια επιθυμούσε πάντοτε το να τρέξει τη δική του ιστορία στον δικό του κόσμο, και αυτό έκανε. Απ’ την πρώτη στιγμή που έκατσε στην καρέκλα του DM, ήξερε ότι αυτή είναι η θέση που προτιμάει. Τώρα έχει πλέον 4 χρόνια εμπειρία DMing σε 5e και Legend of the Five Rings RPG.

Σχετικά άρθρα

Guardians Of Candia: D&D Σε Ένα Πραγματικό Μπουντρούμι

Εάν πάντα ήθελες να παίξεις το διασημότερο Role Play επιτραπέζιο όλων των εποχών, γνωστό και ως Dungeons & Dragons, αλλά ποτέ δε βρήκες την ευκαιρία, την κατάλληλη παρέα ή φοβήθηκες ότι δεν ξέρεις από πού […]

One-shot Review: Nameia’s Laboratory

Το Nameia’s Laboratory είναι μια περιπέτεια για 4 έως 6 άτομα 6ου επιπέδου γραμμένη από τον Στράτο Φωτάκη και εικονογραφημένη από τον Αλέξανδρο Μπαλατσούρα. Στο μέγεθος των 19 σελίδων, το διάβασμά της, φαίνεται αρχικά σαν […]